Förlängningen öppnar för fler spelare

När nyckelspelaren bestämde sig att förlänga öppnade det för flera

ANNONS
|

INNEBANDY: Allsvenskan

Robin Blåberg hoppas hans ja ska få tveksamma Warbergsspelare att fortsätta. Som jagade Anton Birgersson.

– Det kan vara viktigt att någon tar första steget, säger Robin.

Pusslet inför nästa säsong är igång för Warbergs IC. Nu har en nyckelspelare beslutat sig för att stanna trots nedflyttningen.

Forwarden Robin Blåberg kom till Warberg och SSL 2015 och har de senaste två säsongerna hört till lagets stomme. Nu väljer målskytten att fortsätta två år till.

– Det var flera SSL-lag som ville ha mig, säger han.

Vilka?

– Det vet jag inte om jag vill säga... Men okej då, Dalen, Thorengruppen, Mullsjö, Höllviken, och JIK som är på väg upp. Det var många funderingar. Men jag gillade idén som Warberg presenterade. Jag tror den nya resan kommer att bli kul. Vi kommer att börja om med många unga spelare.

ANNONS

Där blir Blåbergs rutin från SSL och Allsvenskan viktig.

– Allsvenskan är en tuff serie men i ett lite lägre tempo. Jag tror vi kommer att slåss i toppen direkt.

Sportchef Kimmo Eskelinen är förstås nöjd.

– Han var jagad av många SSL-klubbar men har nu skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Det är oerhört viktigt i ombyggnad som vi är inne i nu. Han är en nyckelspelare och en av dem som vi vill bygga laget kring, säger han.

Nu fortsätter arbetet med resten av kommande säsongs lagbygge.

– Det är mycket jobb men är roligt, det blir långa nätter och dagar. Men vi har en bra plan för hur vi ska ta oss an framtiden, säger sportchefen.

Vi kollade med andra spelare som inte har kontrakt.

Filip Stenmark har fortfarande inte hört något från Warberg.

– Det känns inte helt optimalt och för ens egen skull vill man veta och jag hade uppskattat att få höra vad de vill lite tidigare.

Stenmark öppnar upp för en fortsättning.

– Jag trivs bra i staden och med det civila. Det var tråkigt det som hände men det känns redan som om det finns positiva vibbar i föreningen. Jag vill såklart spela i högsta ligan, men det spelar också roll för mig att spela i en förening som jag har stort hjärta för och det har jag i Warberg.

ANNONS

Anton Birgersson suckar.

– Det här är svårt. Vi diskuterar och jag funderar mycket.

Han berättar att två, tre SSL-klubbar han kommit med konkreta förfrågningar. Men vill inte säga vilka. En av föreningarna ligger på så nära avstånd att han kan bo kvar i Varberg. Det betyder med största sannolikhet Pixbo.

– Jag vill ju helst spela i SSL, men också ta tillbaka Warberg till högsta ligan och så är jag lite hemmakär. Det här är ett dilemma.

När måste du bestämma dig?

– Det är inte sagt, men jag talar med Kimmo ganska ofta och känner lite press.

Vi får tag i Oscar Eriksson Elfsberg på kvalmatch till Allsvenskan mellan Lerum och Östra Jönköping. Mottagningen är dålig och samtalet kort.

– Jag har inte bestämt mig än.

Blir det Lerum om de går upp?

– Det är inte bestämt.

HN har sökt Daniel Karlander, som precis skrivit kontrakt med Jact Managment och Daniel Gunnarsson. Sedan tidigare har Rikard Eriksson öppnat för att lämna och spela i Schweiz.

– Daniel Karlander blir nog svårt att behålla efter sin säsong och att han skrivit med Jact är ju en indikation på att han också har proffstankar, säger Kimmo.

ANNONS

På nyförvärvsfronten har Warberg testat tre spelare från Halmstads IBF, Joseph Hovius, 20, Otto Carlsson, 22 och David Göras, 23.

– Vi vill sätta en lokal prägel på laget och tanken är att titta på dem under några veckor och sedan göra en utvärdering, säger Kimmo Eskelinen.

ANNONS