Jobba, jobba, jobba. Kimmo Eskelinen fick börja om på ruta ett efter att Adam Dahlquist ändrat sig och valt Falun. Nu kan ersättaren vara nära. 
Jobba, jobba, jobba. Kimmo Eskelinen fick börja om på ruta ett efter att Adam Dahlquist ändrat sig och valt Falun. Nu kan ersättaren vara nära. 

Efter värvningsstrulet - ny spelare nära Wic

Warberg är på centerjakt efter Adam Dahlquist-soppan och en är på gång. – Han väljer just nu mellan oss och ett par andra klubbar, säger sportchefen Kimmo Eskelinen.

ANNONS
|

Efter karusellen med stortalangen Adam Dahlquist, som till slut bestämde sig för Falun jagar Warberg nu ett nytt centeralternativ. Och sportchefen Kimmo Eskelinen har agerat snabbt. En ersättare är nära.

– Vi för just nu kontraktsförhandlingar med en center som är 24 år, alltså några år äldre än Adam. Så det blir lite mer rutin i stället, säger Kimmo Eskelinen.

Du beskrev Adam som oerhört teknisk, är det en liknande speltyp ni söker?

– Nej det är ganska svårt att hitta just den speltypen, jag skulle inte säga att de är speciellt lika i spelsättet.

Spelaren som varit på plats i Warberg för att diskutera en eventuell övergång har också tränat med laget ett par gånger dök upp på radarn ganska plötsligt - så sportchefen har sluppit ringa upp spelare som tidigare ratats till förmån för Adam Dahlquist.

ANNONS

– Ja den här gången var det så, vilket ändå var skönt men det ställde så klart till det för oss. Man hamnar på ruta ett igen. Men det var bara att börja om, menar Eskelinen.

Gärna en vänsterforward

Men ännu är inget helt klart. Och hur stor chansen är att det blir just Warberg vill Kimmo inte sia om.

– Han väljer just nu mellan oss och par klubbar till men det känns positivt förklarar Kimmo Eskelinen.

I övrigt är truppen inför nästa säsong rätt så spikad.

– Backsidan känns ganska klar. Egentligen är det den där centern vi har kvar och möjligen en forward till. Gärna en forward som går rätt in i laget.

– Sedan får vi se om vi flyttar upp några spelare från vårt division 1-lag, de tränar ju med oss nu under sommaren men det bestämmer vi först när det närmar sig säsongsstart.

ANNONS