Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Larsson och hans Wic spelar den fjärde matchen mot Hagunda på torsdag. Underläget är 1-2 i matchserien och vinst är ett måste. Bild: TOBIAS STERNER
Jesper Larsson och hans Wic spelar den fjärde matchen mot Hagunda på torsdag. Underläget är 1-2 i matchserien och vinst är ett måste. Bild: TOBIAS STERNER

”Det är bara att gasa och älska situationen”

Under en hel säsong har Warberg IC krigat tillsammans. Pendlaren Jesper Larsson vill att äventyret ska fortsätta ett tag till.
- Får vi till en femte match i Varberg kommer gamla spöken upp för Hagunda, tror han.

1-2-underläge i matcher och säsongens viktigaste fajt på torsdag. Då rullar Warbergs spelarbuss mot Uppsala redan dagen innan.

– Det är ett tufft år för föreningen, men det visar att de tror på oss och ger oss rätt förutsättningar, säger Jesper Larsson som utanför planen återvänt till rötterna - Borås och Viskafors.

Instruktör på innebandygymnasiet

Han jobbar som NIU-instruktör på innebandygymnasiet i Borås plus att han har en femteklass på Viskaforsskolan.

– Det är kul att få vägleda på gymnasiet och se dem göra den resa man själv gjort. Sedan varvar jag det med mellanstadieelever. De kan de små liven, säger Jesper Larsson och skrattar.

Det innebär kvällspendling till träningarna i Varberg på vardagarna.

– Jag bodde ju ett tag i Varberg, men tjänsten i Borås var för rolig för att tacka nej till. Sen insåg jag att det är lättare att pendla på kvällen än börja halv fem med morgontrafiken när man ska till jobbet.

Warberg åker via Göteborg så Jesper blir inte upphämtad ”hemma” utan måste ut till kusten först. Å andra sidan börjar han bli van vid resandet längs vägarna.

– Nu är det så roliga matcher så det spelar ingen roll. Det går ganska bra. Man åker ju runt med 20 av ens bästa polare. Det tråkigaste är väl när man har en dålig dag och förlorar i kortspelandet. Jag är en sån som alltid ligger lite plus eller lite minus.

Pokergänget i Wic består av Jesper Larsson, Filip Kalentun, Alexander Johansson, ”Berra” (Markus Berntsson) och ”Nisse” (Simon Nilsson).

– Det är mest symboliska summor. Sedan såklart, ju längre bortaresor desto större skulder hinner man skaffa sig. Men det är hanterbart. Tänk på att vi är innebandyspelare och inga fotbollsproffs.

Jesper Larsson säger att det blir en helt annan känsla att åka upp dagen innan än att ha busstimmar och mil i benen samma dag som matchen spelas.

– Vi har en stark tro på det och det blir en skön och avslappnad stämning på vägen upp. Laddningen börjar ju liksom i morgon (läs torsdag).

Det är två uddamålsförluster som satt Warberg i ett prekärt läge.

– Det har varit jobbigt, men man får vända det till en mental styrka istället. Vi vet att det är små marginaler och vi är ändå med i matcherna. Det är en trygghet att veta att vi kan göra mål på dem.

Blir det ”safe”-spel eller fullt blås?

– Det är första gången under mina år i Warberg som vi är lite nederlagstippade i ett kvalspel, och nu är vi verkligen det. Det är ingen utanför våra väggar som tror att vi ska lösa det här. Men vi vet vad som hände i förra kvalet (2019). Jag tror inte Hagunda är så sugna på en match fem i Varberg. Då kommer många gamla spöken upp för dem. Så det är bara gasa och älska situationen.

Hur tycker du att matchserien varit?

– Ganska snäll. Jag hade hoppats på mer griserier. När det börjar hetta till brukar det ju vara 900 pers som står och ropar på läktaren, det har tonats ner lite. Sista matcherna har duellspelet vässats till lite. Jag har kompisar i Borås som inte trodde på att den här sista ”edgen” skulle skapats under säsongen...

Jesper Larsson gillar när allt ställs på sin spets.

– Det är både frustrerande och charmigt. Det är de här matcherna man vill spela. Serielunken har sin charm, men man spelar för att vara med när det gäller lite. När det finns nervositet och man ser glöden i polarens ögon.

Läs mer: Anfallsstjärnan om ”grisattacken”

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här