Johan Dahlqvist är med på Warbergs resa att försöka komma tillbaka till SSL.
Johan Dahlqvist är med på Warbergs resa att försöka komma tillbaka till SSL. Bild: KRISTER ANDERSSON

Den efterlängtade signaturen har torkat

Sambon förlängde med Warberg IC. Nu har även Johan Dahlqvist kritat på en förlängning med den allsvenska klubben.

ANNONS
|

Det har bara varit en tidsfråga. Johan Dahlqvist sa för två veckor sedan att han var muntligt överens med Warberg om en förlängning och skulle skriva på om ett par dagar. Förhandlingarna har dragit ut på tiden och det är först nu som parterna kommit överens.

- Det har varit några detaljer som vi inte varit ense om. Kontraktslängden var den stora faktorn. Dels för att Sandra skrev på ett år, dels för att jag tar min kandidatexamen nästa år och då vill man inte sitta fast beroende var man jobbar, säger Dahlqvist.

Vill ta tillbaka Wic till finrummet

Men kontraktet är skrivet på två år. Dock innehåller det vissa klausuler som ger Dahlqvist möjlighet att bryta kontraktet.

ANNONS

- Vi har kommit fram till en bra lösning. Det känns jättebra, Jag trivs fanatiskt bra i stan och i laget. Det är ett bra gäng och det är lätt att gå till träningen. Vi har väldigt bra närvaro så här långt på försäsongen och det är en tuff period vi har framför oss, säger 24-åringen som inleder fredagen med ett pass på gymet klockan 05.30.

Att vara kvar i högstaligan var inte det som låg högst på prioriteringslistan när det kom till att välja lag.

- Det är självklart tråkigt att spela i Allsvenskan. Man vill spela SSL med Warberg. Det är därför jag stannar. Jag vill försöka hjälpa Warberg dit vi var förra säsongen, förhoppningsvis lite starkare denna gången.

Får ekonomisk ersättning

För sportchefen Kimmo Eskelinens del ger pusselbiten Dahlqvist enligt honom en väldigt stark backuppsättning.

- Det var viktigt. Han har spelat i vår förstafemma i tre år. Han bidrar mycket med sin fart och sitt tuffa försvarsspel. Johan är en frisk fläkt vi behöver, säger Eskelinen.

Han går närmare in på förhandlingarna som han beskriver som en "process" och en av klausulerna som finns i kontraktet.

- Utgångspunkten när jag skriver kontrakt är att jag vill jobba långsiktigt, speciellt när spelare är i rätt ålder. Vi ville ha kvar honom så länge som möjligt. Sen handlar det lite om att den utgift vi har för Johan det här året. Då vill vi ut något av det. Han får bli utköpt om han ska byta klubb efter ett år. Vi landade i en bra väg för båda parterna, avslutar Eskelinen.

ANNONS
ANNONS