De tar över Warberg

Nygammal trio ska leda Wic tillbaka till Superligan igen.

ANNONS
|

Det blev ingen fortsättning med Ulf Hallstensson som huvudtränare i Warberg. I stället blir det en gammal guldtränare som får huvudansvaret i form av Kent Göransson. Till sin hjälp får han Stefan "Bagarn" Smedberg som assisterande och i den nya rollen som huvudcoach kliver gamle skyttekungen Mikael Holmer in.

– Det blir på något sätt som att komma hem. Det känns väldigt bra, säger Kent Göransson.

Han kliver in som huvudtränare på 50 procent och behåller sin tjänst på 50 procent på Svenska innebandyförbundetmed distriktsutveckling.

Han har så klart sikte på att föra tillbaka Warberg till finrummet igen.

– Tids nog kommer vi vara där. Men det handlar om att bygga på längre sikt. Att sätta kulturer tar tid, menar Göransson.

ANNONS

"Många fördelar"

Sportchefen Kimmo Eskelinen är nöjd med att få Kent Göransson i rodret igen.

– Det finns många fördelar, han har en lång erfarenhet, är varbergare vilket är en extrem fördel. Sedan får vi en kort startsträcka också, säger han.

Stefan Smedberg fortsätter i rollen som assisterande tränare:

– Det var helt avgörande för min fortsättning att få in Kent. Det har varit en turbulent säsong men nu blåser det positiva vindar igen. Det här känns helt fantastiskt, säger han.

Holmer en överraskning

Den stora överraskningen är Mikael Holmer. En enorm målskytt i Warberg under storhetstiden på 2000-talet. Han tränar i dag två ungdomslag i Wic, P05:oroch P07:or. Nu får han även kliva in i A-laget som läktarcoach.

– Det känns jäkligt kul att testa på något nytt och en stor förmån att jobba med de här, jag har ju haft bägge som tränare, säger Mikael Holmer.

Vad ska du tillföra?

– Kanske små detaljer i spelet, själv körde jag mycket mental träning när jag var aktiv, säger Holmer som från läktarhåll ska följa Warbergs matcher.

"Det här är framtiden"

I Holmer ser Kimmo Eskelinen en framtida stortränare.

– Det här är framtiden på något sätt, säger han och klappar Holmer på axeln.

Lite senare utvecklar han:

ANNONS

– Han har ett jäkla öga för detaljer och så klart extremt duktig på det offensiva spelet. Han har ett stort engagemang och hjärta i det han håller på med. Sedan är han en vinnare, säger Eskelinen.

ANNONS