Varbergs Karl Toom får äntligen chansen att spela inför en större hemmapublik.
Varbergs Karl Toom får äntligen chansen att spela inför en större hemmapublik. Bild: KRISTER ANDERSSON

De lokala klubbarna välkomnar publikökningen

Det lokala föreningslivet jublar över beskedet att få ta in 300 personer från och med 1 november. - Vi ser positivt på att det blir 300, säger EvaLotta Petersson, ordförande i HK Varberg.

ANNONS
|

Två veckor efter det negativa beskedet i publikfrågan kom det efterlängtade beslutet för idrotten och kulturen. Från den 1 november tillåts publik med 300 personer - om de sitter ner.

– Vi har inte hunnit diskutera det, men vi ser positivt på att det blir 300. Vi gjorde ju tidigare en plan för 500, men så många kan vi inte riktigt ta in med de restriktioner som finns, säger EvaLotta Petersson och fortsätter:

– Av de 50 vi haft tidigare är det mestadels sponsorer och säsongskortsinnehavare. Nu kanske vi får släppa in lite allmänt handbollsintresserade också.

Warbergs Johanna Johansson och Alice Bengtsson spelar mot Täby den sjunde november och då kommer man ta in 200 personer.
Warbergs Johanna Johansson och Alice Bengtsson spelar mot Täby den sjunde november och då kommer man ta in 200 personer. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg har lite otur i sammanhanget. Nyligen spelades ju derbyt mot HK Aranäs. Laget i Handbollsligan har också hemmamatch dagen innan restriktionerna ändras, den 31 oktober (mot IFK Kristianstad), därefter väntar två raka bortafajter (Eskilstuna Guif 11 november och IK Sävehof 16 november). Första hemmamatch med 300 personer tillåtna på läktaren spelas 21 november mot Alingsås HK.

ANNONS

– Vi hade förhoppningen att få besked från 15:e oktober och då hade Aranäs-matchen legat bra i tiden, men bättre sent än aldrig får man väl säga. Vi är tacksamma över att det här kommer överhuvudtaget. Det ska bli jätteroligt, säger EvaLotta Petersson.

Warberg IC glad över ändring

I Warberg IC delar man samma uppfattning.

– Det är klart vi är glada över att det blir en ändring. Det känns väldigt positivt. Sen blir det en utmaning att sätta folk där de ska sitta, säger Warbergs Jonas Klavberg.

– Vi har inte vetat förutsättningarna egentligen. Blir det en och en eller två i sällskap? Man kommer sitta två och två och vi kommer kunna ta in cirka 200 personer ungefär.

Tidigare, när 500 personer var aktuellt, hade Warberg IC planer på att flytta sina matcher till Arena Varberg, i alla fall för damerna i Superligan och herrarna i Allsvenskan södra.

– Vi kommer vara kvar här i Sparbanken Wictory Center. Det innebär extrakostnader att flytta och när det skiljer så lite är det inte värt det arbetet, inte kostnaderna heller.

Vad innebär det här för er?

– Lite gör det såklart. Det är kul att vi kan ta in mer folk. Vårt allsvenska lag med damerna där har spelarna fått skriva två platser, men behovet har varit större att ta in fler på de matcherna. 200 blir en jätteskillnad.

ANNONS

Första hemmamatchen för Wics damer i november är den sjunde mot Täby. Herrlaget möter Åby dagen efter.

ANNONS