Warbergs Camilla Halldén förlänger
Warbergs Camilla Halldén förlänger Bild: MATHIAS BERGELD

Camilla Halldén förlänger med Warberg

Hon är så nöjd med satsningen att det blir nytt kontrakt med Warberg IC. Camilla Halldén behöver inte fundera längre.

ANNONS
|

På torsdagen tecknar lagkaptenen nytt kontrakt med klubben. Detta tillsammans med Johanna Johansson, det två sista i förra säsongens trupp som inte tecknat nytt.

Det var i mars som Camilla Halldén gick ut i Hallands Nyheter och krävde en satsning på damlaget.

- Jag tycker att de är en god bit på väg. Framförallt var det viktigt för mig när de presenterade Kent Göransson som tränare. Han är duktig och har stort intresse för sporten. Sedan tycker jag att de lyckats behålla många av de främsta spelarna i laget, som Sofie Karlsson och Sandra Hawerman. Men andra också.

ANNONS

Värvar snart in fler

Klubben har värvat in ett par spelare. och tre till är på väg in.

- Det känns att vi har något bra på gång och Jonathan Tygesen som fystränare är också en tillgång. Jag har varit med nu under försäsongen och det är bra harmoni i laget.

Tappet av främst Jenny Dahl är dock kännbart.

- Men då finns det andra spelare som kan fylla den platsen. Jag tror att vi är redo att ta nästa steg, men vi får se hur det utvecklar sig.

Känner du att klubben nu på allvar satsar på damlaget?

- Det har varit en process att lyfta fram damlaget. Det går år rätt håll men det finns lite kvar att göra. Det är ju en viktig bit, att det är på en jämställd nivå. Klubben gör säkert jobbet så bra de kan. Vi har ju inte förutsättningar att värva in landslagsspelare. Sedan i dessa coronatider är det ju ännu svårare.

I juni är Camilla Halldén klar idrottslärare.

- Det ska bli skönt att slippa pendla till Göteborg som jag gjort i fem år. Nu hoppas jag på jobb i Varberg, eller Kungsbacka eller i Falkenberg. VI får se vad som händer.

ANNONS