Warberg IC rådde inte på Falun.
Warberg IC rådde inte på Falun. Bild: KRISTER ANDERSSON

Blytung förlust för Warberg – föll mot Falun

Warberg lyckades inte följa upp segern mot Team Thorengruppen. Det blev förlust med 5–2 mot Falun.
– I dag räcker vi inte till, säger tränare Kent Göransson.

|

Warberg IC hamnade i underläge direkt. Efter klapp-klapp-spel gav Erika Svensson Falun ledningen.

Uppförsbacken var sedan nära att bli ännu brantare. I numerärt överläge skulle Faluns Clara Hellgren bara stöta in bollen bakom Wic-målvakten Hanna Svensson, men då låg Andrea Envall i vägen och hemmalaget fick straff.

Den var Hanna Svensson med på och Warberg-målvakten bjöd på dans när Lovisa Åström sköt i gaveln.

Men det blev inga flera mål i den första perioden. 1–0 till Falun.

Warberg IC tryckte på i den andra perioden och skapade chans på chans på chans. Camilla Halldén brände ett jätteläge. Sandra Haweman missade en annan fin möjlighet.

Sedan kom kallduschen.

Efter en längre passning från egen planhalva tryckte Faluns Lovisa Åström in bollen i mål.

2–0.

Warberg IC fick en gyllene chans att ta sig tillbaka in i matchen. Faluns Elin Nordström sänkte Wic-kaptenen Camilla Halldén från den blinda sidan. Och för förseelsen fick hon sitta på botbänken i fyra minuter.

Men bortalagets powerplay stämde inte över huvud taget.

– Vi gör inget mål, så på det sättet var inte tillräckligt bra. Men vi gör inte heller något mål i spel fem mot fem. Det var många bitar som inte föll på plats i dag, säger Warberg IC-tränaren Kent Göransson.

Falun spelade av utvisningen och var i tvåmålsledning efter 40 spelade minuter.

I tredje perioden fick Warberg straffslag. Den fick Pernilla Hermansson ansvaret att förvalta. Det gjorde backen på allra bästa sätt. Nollan var spräckt.

Efter ett par minuters Wic-tryck tog Falun timeout.

Den gav önskad effekt. Halvvägs in i matchens sista akt satte Elin Nordström dit 3–1.

Och det blev ännu motigare för Wic.

Ingela Hansson pricksköt in 4–1. Ridå.

Matchen slutade 5–2 efter sent Wic-mål av Cecilia Habib Westh.

– I dag räcker vi inte till. Det var bättre på att göra helhetsbilden än oss och de vinner matchen rättvist på något sätt, säger Göransson och fortsätter:

– Vi gör inte mål på chanserna vi har. Chanserna fanns, men vi gör deras målvakt fantastiskt bra. De försvarar sig väl och är sylvassa i sitt omställningsspel.

Warberg tar nu ett litet uppehåll. Nästa match spelar lagen den 6 januari mot IBK Lund på bortaplan.