Joel Birgersson firar ett av sina tre mål i sista perioden mot Lagan.
Joel Birgersson firar ett av sina tre mål i sista perioden mot Lagan. Bild: Annika Karlbom

Birgersson blixtrade till när Wic tog ett kliv närmare SSL

Det är fördel Warberg IC i ett första steg tillbaka mot Superligan. Det blev två måls marginal till Lagan.
– Det känns inte som de orkar, säger Joel Birgersson.

ANNONS
|

Warberg vann till slut med 8-6 hemma i Sparbanken Wictory Center. Tungan på vågen blev Joel Birgersson med tre gjorda mål i sista perioden.

De kom i ett skede då Robin Blåberg tidigare prickskjutit högt bakom målvakten Erik Svensson och ordnat 5-3 - sen briljerade Birgersson som banans kung.

Första målet lirkade han in på egen hand. 7-3 fångade han upp framför mål och 8-3 stod han återigen på rätt plats. Det hjälpte inte att Lagans spelare protesterade för spark.

– Jag stod still. Det var ingen sparkrörelse, men den gick på benet, säger Joel som tycker att Wic hade kontroll på läget.

ANNONS

– Vi tar över matchen i andra och tredje perioden, men bjuder vi in dem i slutet i powerplay. Lite onödigt att släppa in de två sista.

Lagan gick från 4-8 till 6-8 och det blev lagom nerv.

– Det var två mål på kort tid, hade de fått in ett till så absolut...

Ljungby inledde dock bäst och tog ledningen med 1-0 när Alexander Zoric bombade in bollen i nättaket.

Men Warberg tog sig tillbaka. Tre av lagets fyra första mål kom från backar. Dessutom flyttade man ner Robin Blåberg i en lägre position.

– Tanken var att ta mycket avslut bakifrån mot dem. Och Blåberg var nere på backposition för att få avslutslägen, säger tränaren Anton Drake.

Han var nöjd med starten, men inte helt 100 kring spelet.

– Det kändes krampaktigt. Det var absolut inte vår bästa match i år, därför var det starkt att ändå gå vinnande ur den. Vi når inte upp till nivå spelmässigt dit vi vill, men så kan det bli i kval.

Det var en märklig match. Segt vissa stunder, varvat med lysande spel, tacklingar och kollektiv brottning.

– Så ska det vara. Det är kul att det kommer fram, även fast det inte är publik på läktarna. Kamp ska det vara i kval, säger Anton Drake.

ANNONS

På torsdag väntar retur - i Ljungby. Där slipper Wic en av Lagans profiler.

– Jag togs om hand av Warbergs fysio. Det är korsbandet. Jag fastnade mellan (Adrian) Kodelja och (Filip) Kalentun, suckade Josef Sankell som fick kliva av redan i första perioden.

Vad ska ni göra för att vända på det här?

– Jag vet inte. Vi måste satsa på att vara påkopplade och göra allt för att vinna. Men Warberg är ett fruktansvärt bra lag, säger Jesper och linkar ut mot omklädningsrummet på kryckor.

ANNONS