Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Bebislyckan ger Halldén extra energi när Wic ska ta sig till slutspel

När Warberg IC spelar säsongens viktigaste matcher gör lagkaptenen Camilla Halldén det som nybliven mamma.
- Det känns helt overkligt. En fin och häftig känsla, säger Camilla.

Det är mycket som händer i Camilla Halldéns liv just nu. Warberg IC jagar slutspelsplats samtidigt som hon och sambon Michaela Danielsson väntat på att äntligen få bli föräldrar.

– Jag var och hämtade dem på BB för jag fick inte vara kvar där efter själva förlossningen utan vänta hemma tills det var okej för dem att åka hem. Nu har det landat och man har fått några timmar. Det känns helt overkligt, en fin och häftig känsla, säger Camilla Halldén.

Dottern föddes 28 februari

Det blev en dotter som vägde 3050 gram och mätte 46 centimeter. Hon föddes 28 februari.

– Det har varit mycket tankar och spänning i kroppen. Men när hon väl var ute så släppte allt.

Föräldrarna valde att inte ta reda på kön i förväg.

– Nej, det skulle få bli en överraskning. Det viktigaste är att bebisen är frisk och att ”Mickan” mår bra. Alla mår bra, säger Halldén.

Något namn är inte officiellt ännu.

– Vi testar oss fram. Det finns namn som är mer aktuellt, men vi har inte bestämt helt än så det är dumt att gå ut med det om det sen inte känns riktigt bra.

För Camilla har den senaste tiden varit oviss vad gäller innebandyn kontra föräldraskapet.

– Det började ju med att jag stannade hemma när laget drog till Stockholm för att möta Täby. Det var mer en säkerhetsgrej. Det var dumt att chansa och åka iväg om förlossningen sen startat igång.

– Jag ångrar inte att jag stannade hemma - även fast hon kom några dagar senare. Jag fick följa matchen på tv istället.

– Sen missade jag Endre också. Tanken var att jag skulle spela. Jag hade bytt om och var redo för uppvärmningen en timme före matchstart, då ringde de och sa att jag behövde komma dit. Frida (Mejstedt, kommunkationsansvarig i Wic) skulle ha min mobil, men jag hann aldrig lämna den till henne. Det var skönt att det var innan matchen startade.

Camilla fortsätter:

– Det blev en snabb vändning, jag var ju förberedd på att spela. Samtidigt är det mycket tankar och svårt att helt fokusera när man vet att ens partner är på förlossningen och ska föda.

Nu när allt gått bra kan Halldén också fokusera på innebandyn.

– Det är en av våra viktigaste helger som vi går in i nu. Fredag- och söndagsmatcher mot de lagen (Malmö borta och Västerås Rönnby hemma) som vi fajtas mot när det gäller att nå slutspel. En sexpoängshelg och det ser väldigt bra ut om vi kan slå båda de lagen. Det gäller att vara superladdade och göra bra prestationer, då har vi en möjlighet, säger hon.

Camilla Halldén värvades till Warbergs damlag 2009 - och har väntat länge på att få uppleva sitt första SM-slutspel.

– Det hade varit otroligt häftigt! När vi kom upp i högsta serien handlade ju de två första åren om etablering och att hålla oss kvar. Nu är det väl den femte säsongen och man vill ju ta nya kliv och hamna högre upp. Man tränar och lägger ner tid för att bli bättre och det vill man få betalt för.

Hur det blir med sömnen med en nyfödd dotter återstår att se denna spännande vår.

– Än så länge har hon inte skrikit en enda gång sen vi kom hem. Man ska kanske inte säga för mycket, men det känns lovande.

Laget uppvaktade Camilla för ett tag sen. Hon fick en mini-matchtröja med nummer 16 och ”Halldén” på baksidan.

– Vi satt och funderade. Det känns som det är en liten sporttjej som kan fylla på underifrån i Warberg, säger hon.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här