Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Bagarn" har gjort sitt i Warberg IC

Warbergs assisterande tränare Stefan "Bagarn" Smedberg väljer att lämna klubben efter återkomsten till SSL.

Stefan Smedberg har varit med i Warbergs ledarstab under flera omgångar på 2000-talet. De senaste två åren har han figurerat som assisterande tränare bakom Kent Göransson och kunde tillsammans med laget fira en återkomst till SSL i förra veckan.

Men när nästa säsong drar igång finns Smedberg inte med vid bänken.

"Jag fick i december ett erbjudande att börja jobba på Berte qvarn i Slöinge som producerar mjöl. Med min bakgrund som bagare och att få besöka bagerier och sälja in ett kvalitetsmjöl, var det helt enkelt för bra för att tacka nej till", säger Smedberg till lagets hemsida om anledningen till sitt beslut.

Smedberg var bland annat tränare för Warberg vid den snöpliga SM-finalförlusten mot Storvreta 2011 och när han ombes nämna några starka minnen från den långa tränarkarriären är det många mindre roliga händelser som är de starkaste.

"Mitt starkaste personliga minne är när jag blir uppkallad av styrelsen som säger att jag inte har spelarrådets förtroende och fick lämna laget fem dagar innan seriestart hösten 2012. Detta tog mig väldigt hårt och mitt självförtroende fick sig en ordentlig smäll. Kan fortfarande ibland fundera över vad och varför detta hände", säger Smedberg till hemsidan.

Under sin tränarkarriär hann Smedberg också med fem år i Schweiz. Och innebandyintresset försvinner såklart inte för att han lämnar sitt uppdrag.

"Jag kommer aldrig att kunna släppa Warberg. Mitt hjärta är helt enkelt för blått för det", säger han.