Sofia Greftén kom från Pixbo Wallenstam inför säsongen 2018/19. Nu har Warbergsspelaren förlängt sitt avtal med klubben.
Sofia Greftén kom från Pixbo Wallenstam inför säsongen 2018/19. Nu har Warbergsspelaren förlängt sitt avtal med klubben. Bild: KRISTER ANDERSSON

Backen blir kvar ytterligare ett år

Kent Göranssons intåg i laget och andra spelare som förlängde. Det är orsakerna till att backen stannar kvar i Warberg.

ANNONS
|

Trots sina blott 22 år har Sofia Greftén hunnit med fyra säsonger i SSL, varav två av dem i Warberg IC. Och det blir ytterligare spel i den blåa tröjan.

- Jag har trivts väldigt bra i laget och staden. När det blev klart vem som skulle bli tränare och att stommen skulle stanna var det ett ganska självklart val, säger Greftén som gjort 50 SSL-matcher för Wic och går närmare in på den kommande säsongens lagbygge:

- Kent (Göransson) har en otrolig kompetens och stor erfarenhet. Känslan är att vi kan bygga vidare på det vi åstadkommit under de senaste säsongerna och ta nästa steg med den spetskompetensen som vi har fått in.

ANNONS

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen. Vid sidan av innebandyn studerar hon till fysioterapeut och är till sommaren klar med den andra terminen av sex.

- Jag pluggar i Göteborg, så då hade det varit att vända dit. Hade jag flyttat närmare Göteborg hade beslutet tagits mer för pluggets skull än för innebandyn. Jag kände att jag orkar fortsätta pendla.

Läs mer: SM-mästare klar för Varbergsklubben

ANNONS