Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Anton Drake lämnar Warberg efter säsongen

Efter två säsonger i Warbergs ledarstab blir det ingen fortsättning för Anton Drake. Warberg letar nu ny tränare inför nästa säsong.

Anton Drake kom till Warberg inför återkomsten i SSL förra säsongen som assisterande till Kent Göransson.

Mitt under nuvarande säsong fick han sedan ta över när klubben valde att gå skilda vägar med Jonas Gustafsson. Men det blir bara drygt en halv säsong som ansvarig för Drake som efter säsongen väljer att flytta hem till Örebro med sin sambo.

– Redan när Anton tog över som tillfällig tränare började vi fundera på vem som ska träna oss nästa säsong. Antons fanns med som ett av namnen vi jobbade efter, men nu gör han inte det längre, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Var det han eller klubben som valde att inte fortsätta?

– Vi har haft en dialog och jag kan inte säga om han blev erbjuden jobbet eller inte, men i slutändan var det inget alternativ. Vi har inte varit omedvetna om att han och Josefine funderat på att flytta hem. Ibland tar man beslut själv och ibland tar livet beslut åt en.

Enligt Expressen är Linköpings tidigare tränare Johan Astbrant, som förde laget till två raka SM-finaler, klar för att ta över. Men det förnekas av Kimmo Eskelinen.

– Han är intressant och en av få topptränare som är lediga för tillfället. Vi har haft en dialog, men just nu ser det inte ut som det går att lösa. Han är inte det namn som ligger närmast, säger Eskelinen.

Hur går jobbet med Drakes ersättare?

– Bra, det hade varit en annan sak om vi fått reda på det idag. Det kom inte som en överraskning så vi har jobbat på andra namn under en period.

När hoppas du ha en ersättare på plats?

– Jag hoppas att vi är klara redan i helgen, det får inte stå tomt för länge. Samtidigt måste det bli rätt person, det är viktigare än att det går snabbt. Det är en position som är viktig för oss och för spelarna, det ligger i allas intresse att lösa det så snabbt som möjligt.

Warberg spelar nästa gång på onsdag mot Åstorp/Kvidinge.

Läs mer: Warberg tok viktig seger mot toppkonkurrent i veckan

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här