Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Andrea Envall väljer att lämna Wic för rivalen Pixbo. Arkivbild. Bild: Ola Folkesson

Andrea Envall lämnar Warberg för SSL-rival

Andrea Envall är en av Warbergs mest tongivande spelare och blev med sina 32 poäng förra säsongen tvåa i den interna poängligan. Men det blir ingen fortsättning i den blå matchdressen efter att Envall nu är klar för Pixbo.

– Det ser ut så. Det är bara en sista underskrift kvar, säger Andrea Envall.

Andrea Envall är fostrad i Warberg och har spelat för föreningen i hela sitt liv. Förra säsongen slutade hon alltså på 32 poäng och gjorde 18 mål.

– Jag har spelat i Warberg i hela mitt liv, så det ska bli kul att testa något nytt och få en nytändning, säger Andrea Envall om övergången.

Hon hade ett år kvar på sitt kontrakt med Warberg. Hur uppgörelsen mellan klubbarna gått till kan hon inte gå in på. Pixbo hörde av sig till Andrea när säsongen var över för Warberg. Men övergången var inte självklar.

– Jag har funderat jättemycket. Det var bara smådetaljer som fick mig att välja Pixbo. Det känns jobbigt att lämna, men Varberg kommer alltid vara mitt hem.

Till nästa säsong hoppas Andrea på toppstrid istället för bottenstrid i SSL. Förra säsongen tog sig Pixbo till semifinal innan det tog stopp mot KAIS Mora.

– Nu har jag spelat tre år i SSL med Warberg och varit med om att kriga för att vi ska hålla oss kvar. Nu kanske det blir att spela om SM-guld istället.

Vad tror du om chanserna i Pixbo?

– Bara jag gör mitt bästa så tror jag att jag har en plats. Jag tror inte de hade lagt ner så mycket tid och engagemang om de inte trott på mig. Men sen måste jag ju bevisa att jag förtjänar att få spela också.

Läs mer: "Det har inte gått en dag utan att vi setts"

Envall: "Jag har alltid haft lätt för bollsporter"