Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Warberg IC
Bild: Warberg IC

Amanda Svanström klar för Warberg IC

Warberg IC förstärker.
Klubben har gjort klart med backen Amanda Svanström.

Warberg IC fortsätter att se om sitt hus. Efter förlängningarna med bland andra Cecilia Habib Westh, Amanda Ahola och Sandra Hawerman har klubben gjort klart med ett nyförvärv inför kommande säsong.

Det är backen Amanda Svanström, 24, som ansluter från IBK Göteborg. Kontraktet sträcker sig över ett år.

– Jag vill fortsätta spela på högsta nivå och Warberg kändes som ett väldigt bra val där. Det känns som det finns bra förutsättningar. Laget har väldigt stort engagemang och bra driv. Det är en förening som verkligen satsar och det tycker jag känns väldigt bra, säger hon.

Svanström känner flera Wic-spelare sedan tidigare. Hon spelade exempelvis med Sandra Hawerman, Alice Bengtsson, Pernilla Hermansson och Sanna Olsson i Göteborg för ett par år sedan.

Det vägde in i beslutet att gå till Warberg.

– Det var också en anledning till att gå till Warberg, att jag kände några sedan tidigare som jag vet passar bra in och trivs väldigt bra där, säger Svanström, som kommer att bo kvar i Göteborg.

Hörde du av dig till någon av dem innan det blev klart?

– Det var väl de som var på mig lite grand, om hur jag tänkte inför kommande säsong och så.

Svanströms moderklubb är IBK Floda, men de senaste säsongerna har hon representerat IBK Göteborg.

Backen gjorde en säsong i SSL 2018/2019, men sedan har hon huserat i allsvenskan. Och Svanström tror det kommer att bli en omställning att spela i finrummet igen.

– Det var några säsonger sedan vi var i SSL med Göteborg och jag tror det kommer att bli en väldigt stor skillnad. Med Göteborg var det första gången för föreningen och för i princip alla spelare i laget. Warberg är ett väletablerat SSL-lag som det har gått bra för – och som jag tror det kommer att gå ännu bättre för, säger Svanström och fortsätter:

– Jag tror det kommer att bli mycket roligare nu. Vi kommer förmodligen ha mer boll än vad vi hade i Göteborg. Sedan tror jag att det kommer att bli en utmaning för mig att återanpassa mig till tempot som är i SSL. Det var ett tag sedan jag spelade där.

Vad har du för förväntningar för egen del?

– Det är att kunna ta en roll i laget som jag brukar ha. Jag pratar väldigt mycket på planen och styr mina medspelare. Det hoppas jag kunna fortsätta med och sedan vill jag såklart spela så mycket som möjligt och komma in i tempot, att visa att det är där jag hör hemma.

Läs mer: Wic förlänger med nyckelduo

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här