Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amanda Johansson fick ett jack i pannan i matchen mot Rönnby i mars men valde att spela vidare.   Bild: KRISTER ANDERSSON
Amanda Johansson fick ett jack i pannan i matchen mot Rönnby i mars men valde att spela vidare. Bild: KRISTER ANDERSSON

Amanda Johansson kan få fira tio år i Warberg IC

Amanda Johansson väljer fortsatt spel i Warberg IC. Fullföljer hon tvåårskontraktet kommer hon upp i ett decennium i klubben.

Från Öxabäck vidare till Tygriket 99 och sedan vidare till Warberg 2013/2014. Amanda Johansson har också hunnit med en avstickare till Jönköping, men annars spelat mest i den blå tröjan. I fjol gjorde krigarforwarden sin poängrikaste säsong med 18 poäng på 25 matcher.

– Amanda har en spelstil och en karaktär som är viktig för det här laget. Hon passar bra in i det spelsättet som vi vill ha och utveckla vidare. Extra kul att hon nu också börjar få utdelning för sitt hårda arbete i form av poäng. Det ska bli kul att följa henne under de kommande två åren, säger klubbchefen Emil Risberg i ett pressmeddelande.

Amanda Johansson själv tvekade inte en sekund på att fortsätta.

– Jag kände att det varit en fantastiskt rolig och inspirerande säsong som nu tagit slut, och det känns som att vi har något riktigt bra på gång. Det vill jag vara med på och se hur långt vi kan komma som lag. Sedan trivs jag väldigt bra i laget, staden och med det arbete som jag har här.

Att laget tog kliv och faktiskt var med i snacket att ta en slutspelsplats gjorde henns val lättare:

– Tidigare har vi varje säsong kämpat för att hålla oss kvar, medan vi denna säsong kämpade med att ta oss till slutspel. Det gör otroligt mycket för motivationen att vi hade den känslan i laget som vi hade. Jag hoppas att vi kan vara snäppet vassare kommande säsong genom att bygga vidare på det som vi nu redan lagt grunden till, och att det ska leda till en slutspelsplats.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här