Allt fokus på laget

”Terre” lägger den individuella prestationen åt sidan

ANNONS
|

Poängdrottning och solklar i sin femma. Trots det kan Therese Arnesson bara tänka på lagets framtid i SSL. Mycket står på spel även för Warberg IC:s damer när slutet på säsongen är nära.

Hon har kämpat med Warberg IC och spelat i ettan med Tvååker. I den pågående säsongen i SSL med Wic har Therese Arnesson kammat hem 30 poäng på 21 matcher.

–Det känns bra, framför allt att laget har tagit så många poäng. Men det är såklart bra för självförtroendet. Mycket beror också på att det har funkat så bra i vår femma.

Hon berättar att hon har anpassat sig till det högre tempot som råder i SSL. Men också att hennes femma har ändrat sin spelstrategi till att lägga mer fokus på omställningsspel och kontringsspel. Vilket är något som passar henne perfekt.

ANNONS

–När man är i en bra grupp så utvecklar man varandra hela tiden. Men nu ligger mitt fokus på att laget ska hålla sig kvar, det egna spelet får komma i andra hand nu, säger hon.

Det är mycket negativt som florerar kring Warberg IC just nu, framför allt kring herrarna och det är något som också påverkar Therese och resten av damlaget.

–Vi försöker fokusera på vårt. Men det är klart att det är viktigt för innebandyn och Varberg att herrarna håller sig kvar i SSL.

På söndag är det dags för nästa tuffa möte. Wic ska på nytt ta sig an Linköping som de förlorade mot i höstas. Laget kommer att åka upp redan under lördagen för att kunna ta det lugnt och ladda upp inför matchen. Tjejerna är redo och taggade till tusen för revansch.

–Det är inte bara det att vi förlorade mot dem i höstas. Vi förlorade också ett kval mot dem för några år sedan då de gick upp till SSL och vi fick stanna kvar i ettan.

–De är ett jättebra lag, väldigt fysiska. Jag tror att det kan bli väldigt jämnt. Men vi har en positiv inställning sedan förra helgens vinst.

ANNONS

Damernas tränare Patric Löfborg håller med Therese.

–De är bra och de har dessutom en gammal landslagsspelare i truppen. Men vi kommer att kriga och stå upp i närkampsspelen.

Precis som Therese är han också inne på revansch.

–Vi vill ta en seger och ytterligare ett steg. Målsättningen är att hänga kvar och visa att vi har bättrat oss.

ANNONS