Än lever hoppet för Wic

Måste, måste, måste. Så har Warberg IC:s herrspelare nuförtiden. Måste ta poäng, måste rädda kontraktet, måste...

|

Och faktum är; hoppet om elitseriespel lever kvar inför den sista omgången. Faktum är också att Wic just nu är på rätt sida nerflyttningsstrecket.

Det blev en mäktig drabbning mot Växjö, motståndarna som Wic aldrig slagit i Elitserien.

Och så blev det inte nu heller. Men en poäng lyckades Warberg norpa åt sig, den kan bli nog så viktig i slutet.

När Daniel Karlander vispade in ett frislag, med bara 43 sekunder kvar av ordinarie tid, innebar det kvittering till 5–5 och en räddad poäng.

– Jag svor först åt hans val, sekunden senare jublade jag, erkände Wics sportchef Kimmo Eskelinen om Karlanders val.

– Tränarna har ju tjatat på mig att skjuta, det var väl mitt hundraförsta skott under matchen, överdrev målskytten.

Sedan var det förstås mindre muntert att Växjö bara behövde åtta sekunder på sig att avgöra på övertiden.

– Det suger, vi ger ju oss inte ens chansen, muttrade Daniel Nordlund.

Fast ingen kan klaga på hemmaspelarnas inställning. Det var ett evinnerligt slit och kämpande mot ett Växjö, som bitvis hade rejält tryck i anfallszon.

Men Wic-målvakten Per Svedin stred som ett lejon i målet och utespelarna offrade sig i alla dueller.

Inte ens det tidiga underläget – 0–2 efter bara drygt fem minuters spel – satte ner kampviljan hos wicarna.

Först tryckte Rikard Eriksson in 1–2-reduceringen och sedan kvitterade Mattias Kongstad på en målvaktsretur, efter skott av Mattias Hasselström.

Warberg drabbades av två utvisningar under matchen, båda gångerna kunde Växjö göra mål trots att hemmalaget egentligen gjorde det mesta rätt.

Växjö satte 2–3, när bara fyra sekunder återstod av den första utvisningen och sedan 4–5, med bara sex sekunder kvar av den andra...

Men i början av tredje perioden var Wic före i målprotokollet, efter Rikard Eriksson 3–3-kvittering i den andra och ett småländskt självmål efter 1.25 i period tre.

Fast nog bör Mattias Kongstad få ett litet plus för sin aktion som gav målet. Han avancerade på egen hand, sköt, bollen tog på målvakten, sedan på en Växjö-back och in i mål.

– Neej! suckade publiken först och vrålade sedan ut sitt jubel när bollen singlade in.

I en dryg minut varade Wic-glädjen, sedan kvitterade Växjö till 4–4...

Nu väntar en rysare i den sista omgången; Warberg (29 poäng), Höllviken (29) och Karlstad (28) – en hänger kvar, två ska bort.