Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

WIC KLART FÖR SLUTSPEL

- En dag på jobbet, ingenting annat. Så sammanfattade Warbergs tränare, Lars Jedheim, sitt lags seger borta mot Västerås IB i innebandyns Elitserie. Hallänningarnas seger skrevs till 7-4 (2-1, 4-1, 1-2).
Warbergs Innebandyclub befinner sig i ett så kallat ingenmansland i den Elitserie som nu är inne i slutskedet. Laget kan varken komma uppåt eller nedåt utan får inrikta sig på att försöka finslipa formen inför det stundande slutspelet. Gårdagens match i Västeråshallen blev en tämligen seg och tempofattig tillställning.

Hemmalaget Västerås är redan klart för degradering till ettan och Warberg ligger där man ligger i seriens mittskikt. Däri hittar man en hel del av orsaken till matchens seghet. Det som Warberg kan ta med sig till det stundande slutspelet är den frejdiga och fantasifyllda förstafemman med centern Magnus Hallbäck som stor speldirigent.

Tillsammans med sina kedjepolare, Mikael Holmér och Peter Nilsson, samt backarna Daniel Svedberg och Anders Forsström bjöd det flyfotade spelgeniet den 229 personer stora publiken på en rad sevärda kombinationer som vid några tillfällen utmynnade i mål för det rödskrudade bortalaget.

- Den femman hade väldigt bra rull på bollen emellanåt och spelade stundtals riktigt snyggt. Jag tycker även att vår andrafemma spelade hyfsat vissa stunder, sa Lars Jedheim efter det att segern hade bärgats.

Även om Warberg hade ledningen efter första perioden så var inte jumbon Västerås helt ofarlig under den här delen av matchen. Utöver en dundermiss framför en helt övergiven Warbergskasse signerad Jani Muntila hann hemmalaget med att pricka målramen vid två tillfällen. Hade något av dessa högkvalificerade lägen resulterat i mål är det fullt möjligt att matchutgången kunde blivit en annan.

- Det verkar helt klart som om att vi har mycket lättare att tända till när vi möter de lite bättre lagen i serien. Den stora faran med den här matchen var att vi kanske skulle underskatta Västerås en aning, fortsatte Lars Jedheim.

Om den första halvleken var en smula tam från Warbergs sida så lyckades man visa upp en aning bättre skärpa i andra perioden. Efter två snabba mål i periodens början såg man till att dra ifrån till en till synes säker 4-1-ledning. När perioden var till ända hade hallänningarna gjort fyra mål, varav två producerades i power-playspel.

- Efter alla utvisningar i andra perioden kunde vi inte resa oss. Där dör matchen för vår del, summerade Västerås-tränaren, Per-Inge Hellman.

Den tredje perioden visade upp ett Warberg som mest sprang omkring och bevakade sin ledning medan Västerås spelade på så gott man kunde.

- Det är svårt att bibehålla skärpan när man leder med ett par mål inför slutperioden. Det kan synas en aning onödigt att släppa upp dem som vi gjorde, fortsatte Lars Jedheim och syftade på det faktum att Västerås lyckades vinna den sista perioden med 2-1.

Västeråspubliken fick igår återse två gamla bekanta. Både Warbergs-keepern, Stefan Mattsson, och den vindsnabbe forwarden, Stefan "Bagar´n" Pettersson, har ju ett förflutet som spelare i VIB.

Stefan Pettersson krönte sin insats med att göra två mål medan namnen Mattsson i målet fick finna sig i att släppa in fyra av de totalt femton skott han fick emot sig.

Lär mer om Falkenbergs FF här