Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

UFC-stjärnan Conor McGregor har anmält sig till polisen i New York efter att ha attackerat en buss med fajters.

White om McGregors attack: "Kriminellt"

Conor McGregor attackerade en buss och skadade fajters. MMA-stjärnan anmälde sig själv till polisen i New York och ställdes senare inför en domare.

Irländaren Conor McGregor var på plats under mediedagen inför lördagens UFC-gala i Barclays Center i Brooklyn, New York. Tillsammans med ett stor antal vänner tog han sig sedan ner till garaget och attackerade en buss med fajters.

- Conor och omkring 20 andra stormade byggnaden och kom ned till garaget där idrottarna var på väg in i bussarna. De attackerade bussarna genom att slänga soptunnor och andra saker. Michael Chiesa fick skärsår i ansiktet, säger UFC:s ordförande Dana White på MMAjunkies Facebook-sida.

Stol krossade ruta

- De här busarna kastade cyklar och stolar genom rutorna och brydde sig inte om vilka de kastade mot eller skadade.

- Allt finns på video. Conor var absolut en av dem som kastade saker, det var han som kastade stolen genom rutan.

Anledningen till attacken tros vara att 29-åringen har haft något otalt med ryssen Chabib Nurmagomedov.

- Man undrar vad det är för fel på människan. Conor McGregor har ju gjort något fantastiskt, något som ingen har gjort, och att då bara kasta bort allt och bete sig på det här sättet är att förstöra för sporten och fansen, säger den svenske MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson till SVT Sport.

McGregor har anmält sig till polisen i New York och ställdes senare under fredagen inför en domare. McGregor, som anklagas för överfall och skadegörelse, släpptes sedan han betalat motsvarande 420 000 kronor i borgen.

Chiesa och Ray Borg fick så pass allvarliga skador att de inte kan gå sina matcher mot Anthony Pettis respektive Brandon Moreno.

Artiom Lobov, som var med i gruppen som attackerade bussen, har plockats bort från galan.

"Aldrig hänt"

UFC-ordföranden Dana White räknar med att polisen tar hand om Conor McGregor, men är även inne på att det våldsamma agerandet från den trefaldige UFC-mästaren kommer att få andra följder.

- Det här har aldrig hänt under min tid i UFC, säger White och fortsätter:

- Det som hände var kriminellt, vidrigt och det äcklar mig. Vi som organisation måste se till att det här inte händer igen.