Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Wennberg är på plats i Bratislava och säger att han är redo för spel i Tre Kronors möte med Norge.

Wennberg spelklar efter mardrömsresa

Resan över Atlanten tog längre tid än beräknat, men Columbusforwarden Alexander Wennberg är redo. Han spelar mot Norge i kväll och hans målsättning i ishockey-VM är glasklar:

NHL-forwarden hade en mardrömsresa som tog 27 timmar i stället för 14.

24-åringen var ändå glad och positiv när han mötte pressen efter förmiddagens matchvärmning.

- Det blev lite mellanlandningar och inställda flyg och sånt, men det tillhör. Man passar på att försöka vila upp sig.

Han känner sig redo för match redan i kväll.

- Det är inga problem alls. Även om det är tidsomställning så har jag hela dagen på mig att förbereda mig, jag är jättetaggad att spela match. Matchen börjar åtta (20.15) och då är det eftermiddag USA-tid, så det är en fördel, säger han.

Revanschsugen

Wennberg har haft en motig säsong i Columbus och hamnade i frysboxen i tränaren John Tortorellas lag. Det blev bara två mål och 25 poäng på 75 matcher i grundserien och i slutspelet fick han bara spela fyra matcher.

Nu är han revanschsugen.

- Absolut, det var inte säsongen man hade tänkt sig. Det är så det är. När säsongen är som den är och den slutar så tvärt så var det ingen tvekan om att fortsätta spela när landslaget hörde av sig, säger han.

Säsongen 2016-2017 gjorde han 59 poäng på 80 matcher så potentialen finns. Wennberg gör sin andra VM-turnering och i Ryssland 2016, då Tre Kronor åkte ut redan i kvarten, gjorde han åtta poäng på lika många matcher.

"Gör allt för laget"

Vilken roll han får i Tre Kronor vet han inte.

- För egen del så vill jag bidra offensivt, jag vill vara en center som för spelet och är skicklig defensivt. Vi får se vad jag tilldelas för roll, men oavsett kommer jag att göra allt för laget.

Assisterande förbundskaptenen Peter Popovic hade heller inget besked om i vilken kedja Wennberg tar plats.

- Vi får se var vi stoppar in honom, sade Popovic vars lag vann över Italien med 8–0 i går kväll efter premiärförlusten mot Tjeckien.

Tre Kronor gick inte heller ut med vem som vaktar kassen i kväll, men eftersom Jacob Markström är skadefri och inte spelat ännu kan det vara dags för honom. Han var en av 15 spelare som deltog på matchvärmningen.