Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Weinstock och hans lagkamrater i Örebro firar 2–0-målet. Vid slutsignal kunde de också fira ett nytt SHL-kontrakt.

Weinstock: "Betyder fruktansvärt mycket"

Örebro besegrade Mora i den viktiga streckmatchen med 3–0 och säkrade SHL-kontraktet. Krisen är över och nu väntar ett penningregn över Närkeklubben, som blir snabbt ute i arbetet med att bygga laget för nästa år.

- Då är det viktigt att förvalta pengarna väl och inte tro att vi får massa pengar som vi kan slänga i en stor pott och sedan bara vräka in spelare, säger Örebros trotjänare Marcus Weinstock, som med sitt 2–0-mål var högst bidragande i 3–0-segern mot Mora.

Men efter slutsignalen kunde han inte bekräfta att det blir fortsatt spel i Örebro för hans del.

- Jag vet faktiskt inte. Vi får se hur det blir för mig. Inget är klart, men jag kommer att fortsätta med hockey på något sätt, säger Marcus Weinstock, som hellre vill prata om hur Örebro ska byggas för framtiden:

- Det finns ett fantastiskt bra stöd för sponsorer och fans i Örebro. Nu kan vi bygga något riktigt bra.

Har planen

Hans sportchef, Niklas Johansson, bekräftar också att det redan finns en plan för hur laget ska formas till kommande år:

- Vi har planen klar, mer vill jag inte säga. Bara att vi aldrig mer ska hamna i den här situationen mer, samtidigt som vi har en stor fördel av att kunna börja arbetet i ett tidigt skede.

Han tillägger att det stora ekonomiska tillskottet som nu väntar SHL-klubbarna kommer att betyda mycket för Örebro.

- Absolut. Den här säsongen handlade om överlevnad. Nu har vi gjort det och kan se framåt.

Bjöd ingenting

Detta var årets viktigaste streckmatch för både Örebro och Mora. En Moraseger hade inneburit hög kvaldramatik i sista omgången. Men Örebro, som är åter i vinnarspåret, bestämde sig för att avgöra redan nu.

- Vi gick in och med inställningen att redan från första bytet visa Mora att vi inte skulle bjuda på ett pillijota i den här matchen. Mora skulle snabbt få insikt att det skulle bli en tung kväll för dem, säger Weinstock.

Mora vek också ner sig direkt och var anmärkningsvärt blekt i den här matchen.

I mitten av den andra perioden kom avgörandet.

Moras Marcus Fagerudd sköt ett skott från blålinjen där pucken studsade via sargen på Örebromålvakten Eero Kilpeläinens rygg för att sedan glida fri parallellt med mållinjen.

"Varit med på hela resan"

Örebro vände blixtsnabbt spelet och på den följande kontringen gjorde Marcus Weinstock 2–0 till Örebro. En stor positiv injektion för Örebro och en rejäl smäll för Mora.

- Det betyder så fruktansvärt mycket för mig personligen att vi är kvar. Jag har varit med på hela resan, från att spela i Örebro när det regnat in och varit is i båset till att vi gick upp i SHL. Det hade varit hemskt att spela ner Örebro igen, säger Weinstock, som gjort åtta säsonger i Örebro.

För Mora väntar negativt kval. Om den här säsongen ska sluta lyckligt för dalalaget krävs då en hel del skärpning både när det inställning, skärpa och slarv. I dag räcker Mora inte till för SHL.