Rödvit trio först. Lisa Warfvinge till höger vann damernas 100 meter före klubbkamraterna och systrarna Skagersten, Lisa i mitten och Elsa till vänster.							 Bild: Pernilla Dahnberg
Rödvit trio först. Lisa Warfvinge till höger vann damernas 100 meter före klubbkamraterna och systrarna Skagersten, Lisa i mitten och Elsa till vänster. Bild: Pernilla Dahnberg

Warfvinge vinnare på hemmabanan

Lisa Warfvinge, 16, höll för favorittrycket och sprang hem favoritdistansen 100 meter fritt. Nu väntar USM i Söderhamn för den talangfulla giffaren.

ANNONS
|

Strax innan himmeln öppnade sig och det fullkomligt vräkte ner regn över Påskbergsvallen var det dags för kvinnornas 100 meter fritt att äga rum.

På startlinjen stod tre hemmasprinters: Lisa Warfvinge på bana två, Lisa Skagersten på bana fyra och lillasyster Elsa på sexan.

Startskottet gick och Warfvinge tog kommandot redan från start och sprang ohotat i mål som etta på 12,35 – drygt två tiondelar långsammare än det personliga rekordet.

– Det känns bra, det kändes faktiskt bättre än vad jag trodde, sa segrarinnan kort efter att hon gått i mål.

– Kändes som att hela loppet hängde ihop och det kunde flyta på bra, sa Lisa Warfvinge. Jag kunde trycka på och sprang avslappnat.

ANNONS

I helgen deltog hon även i Varbergs Gifs stafettlag på fyra gånger 100 meter tillsammans med systrarna Skagersten och 17-åriga Amanda Wiik.

Längdhoppet valde hon att stå över.

– Jag taggar upp löpningen i stället inför nästa helg.

Då går nämligen USM i Söderhamn av stapeln. Målsättningen är högt ställd för Varbergstjejen som tidsmässigt är den näst snabbaste löparen bland landets 16-åringar.

– SM är säsongens stora satsning och jag tycker att jag har stora chanser.

Vad innebär det?

– Medaljchans, log Warfvinge samtidigt som hon hämtade andan efter loppet.

Getabockspelen avgjordes för 44:e året och tvådagarstävlingen innehöll ett mastigt program med fullspäckade dagar.

– Jag tycker det flöt på och att vi har gjort så gott vi kunnat efter förutsättningarna, sa tävlingsledaren Per Svensson som hade en arbetsam helg med en lördag som krånglade en del.

– I år har vi använt ett nytt datasystem för att ligga i framkant, men man kan väl säga att vi är noviser på det, förklarade han det strul som uppstod.

Tävlingsmässigt fick vi se en del fina resultat bland de 525 anmälda som kom till 1 500 starter.

20-årige Muammar Barshim från Qatar, lillebror till världshopparen Mutaz, noterades för 2,22 i herrarnas höjdhopp.

ANNONS

En höjd han tog i första försöket. Sen höjdes ribban till 2,30 – men där blev det tre raka kryss i protokollet.

– Roligt att han var här, det var andra året i rad, sa Per Svensson. Förra året var båda bröderna här och vi får hoppas att de tycker att vi arrangerar en trevlig tävling så de kommer tillbaka.

I höjdhoppet för flickor 15 hoppade Filippa Gunnarsson, Laholms IF, 1,67. Det innebar Sverigebästa för året i klassen.

Förra helgen hoppade hon tillsammans med två andra tjejer 1,66 – nu klarade hon en centimeter högre och skaffade sig ett fint psykologiskt övertag inför USM till helgen.

ANNONS