Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PER WIKLUND
Bild: PER WIKLUND

Simon Carlsson: Warberg var inte redo för SSL

Det blev aldrig spännande den här kvällen. Warberg var aldrig nära att vinna matchen man var tvungna till. Och frågan är om det inte var lika bra det.

Det är lätt att glömma när vi står här efter en förlorad kvalserie och bara ett steg ifrån en plats i finrummet. Men det här har varit en riktig kaossäsong för Warberg.

Ett tränarbyte efter bara några omgångar följdes sedan upp med att efterträdaren, Anton Drake, tidigt fick reda på att han inte skulle få vara kvar nästa säsong. Lägg där till alla inställda matcher i den serie som kanske drabbats hårdast av corona i hela idrottssverige sett till matchflyttar och incidenter.

Utformningen av innebandyns allsvenska lämnar även normalt sett mycket att önska. Egentligen är det ju helt orimligt att åtta lag ska få kvala om de två platserna till SSL. Och det i en serie där flera lag består av gamla kompisgäng som fortsätter spela för att de inte vet vad de annars skulle hitta på.

Samtidigt så visade Hagunda i den här matchserien att man kan vara väl så bra som en seriesegrare fast att man slutar trea.

Och det var ju det här alla har väntat på. På grund av seriens tveksamma upplägg blir serien en lång lunk för ett lag som Warberg

Och det var ju det här alla har väntat på. På grund av seriens tveksamma upplägg blir serien en lång lunk för ett lag som Warberg. Visst, formen var sisådär under första halvan och tränarkaoset gjorde väl sitt men i slutändan var det ju aldrig nära att man missade playoff eller ens nära att man missade seriesegern.

Kanske spelade också det in i de täta fajterna i match två och tre. Hagunda har spelat betydligt fler viktiga matcher under säsongen, fler matcher där allt stod på spel. För Warberg var det första gången det brände till på riktigt.

Faktum är att laget som för tre år sedan behövde mer rutin fortfarande ser ut att göra det

Men kanske är det här ”misslyckandet” lika bra. Vi såg alla hur tufft Warberg hade det i SSL förra året och den här truppen hade krävt en hel del förstärkningar för att kunna hävda sig nästa säsong. Kanske finns de resurserna, kanske finns de inte. Svaret får vi aldrig reda på, men faktum är att laget som för tre år sedan behövde mer rutin fortfarande ser ut att göra det.

Frågan är också vad som händer med den störste talangen av dem alla, Filip Erheden. Är han verkligen sugen på ett år till i Allsvenskan? I övrigt lär nog Warberg kunna behålla de spelare som de vill, vilket också är ett kvitto på att det lilla extra saknades den här gången. Både för att vinna matchserien och för att ha ett lag som är redo för klivet upp.

Läs mer: Drömmen krossades efter överkörning i match fyra

Läs mer: Hannes Karlsson i tårar efter storförlusten