Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lindsey Vonn slutade trea i super G i Åre. Därmed har hon satt punkten för ännu en säsong i världscupskarusellen. Hur länge till hon klarar av att tävla står dock endast skrivet i stjärnorna.

Vonns vision: Ålderdomshem i Florida

Hur länge håller kroppen? Den frågan ställer sig Lindsey Vonn efter ännu en säsong i eliten. Och hon har ännu inte svaret. Men vad gör det?

Ännu en säsong i den alpina världscupskarusellen är till ända. Och amerikanska stjärnan Lindsey Vonn fick avsluta med något positivt i form av en tredjeplats i super-G.

- Jag är väldigt glad. Det är endast andra super G-pallplatsen den här säsongen så det är skönt att få avsluta bra. När vinden är så här så är det alltid svårt att få ett bra resultat, säger Vonn.

TT: Nu när säsongen är över, känner du lite lättnad eller...

- Ja! säger Vonn och förklarar sitt tveklösa svar:

- Det har varit ett långt år. Jag har jobbat så hårt för OS och kämpade igår för störtloppstiteln. Men det har varit ett positivt år på många sätt. Och jag har tagit in några steg på Ingemar (efter störtloppssegern på onsdagen nu tre världscupssegrar ifrån Stenmarks VC-rekord).

Tröttnar inte

Motivationen och kärleken till fartåkningen finns där – fortfarande.

- Det vanliga är väl att man blir trött på det när man blir äldre och vill göra något nytt, men jag har verkligen inte gjort det. Viljan att fortsätta ge allt kommer inte att vara ett problem för mig.

Lindsey Vonn vet dock, från sin skadehistorik och långa karriär, att kroppen kan sätta gränser även för all motivation i världen.

- Det är något som är i mitt huvud och det är därför jag inte vet hur länge till jag kan åka skidor. För jag vill ju verkligen kunna gå när jag är 40. Det är något som ändå känns ganska viktigt.

Ska hänga på stranden

När hon då behöver lägga av och hur mycket en 33-årig världsstjärna klarar av innan det är för sent är dock svårt att veta.

- Då jag inte vet hur mina skador kommer se ut i framtiden så är det svårt att säga att jag ska sluta nu för att kunna gå senare. Samtidigt lever man bara en gång, så var är anledningen att spara på krutet? Jag har en kropp som ska användas så lika bra att slita ut den. Jag kan hänga på stranden sedan när jag slutat, säger Vonn och fortsätter, med detaljrikedom, att ordagrant visualisera sin framtidsvision.

- Jag kommer garanterat behöva lättare workout och lugna situationer. Typ vattenaerobics med pensionärer. Det är där jag ser mig själv när jag är 45. I ett ålderdomshem i Florida med en tropisk paraplydrink i handen.