Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lindsey Vonn. Arkivbild.

Vonns besked: Slutar efter VM

En av världens främsta alpina skidåkare genom tiderna gör sitt sista framträdande på svensk mark nästa vecka. Lindsey Vonn, 34, har meddelat att VM i Åre blir hennes sista tävling.

Amerikanskan, som vunnit både OS- och VM-guld, meddelade sitt beslut via sociala medier under fredagen.

"De senaste två veckorna har varit några av de mest emotionellt krävande i mitt liv. Jag har kämpat med den verklighet som min kropp förmedlar kontra vad mitt huvud och hjärta tror att jag kan göra", säger Vonn och fortsätter.

"Efter många sömnlösa nätter har jag till slut accepterat att jag inte kan fortsätta med skidåkning."

Vonn har under sin 19-åriga karriär varit ett av sportens absolut största affischnamn, men har under de senaste åren tampats med en rad skador.

Hon jagade länge Ingemar Stenmarks rekord för antalet världscupssegrar, 86 stycken, men kommer i samband med att hon slutar att hamna fyra segrar bakom på 82.

"Ärligt talat är det inte att sluta som gör mig besviken. Att sluta utan att ha nått mitt mål är något som alltid kommer finnas med mig", säger Vonn.

Efter att ha fått lämna återbud till förra helgens tävlingar i Garmisch-Partenkirchen så planeras Vonn göra sina sista tävlingar i Åre, med super-G på tisdagen och störtlopp söndagen därpå.

Under sin karriär har Vonn hittills tagit sju VM-medaljer, varav två guld. Hon har även deltagit i fyra vinter-OS, där hon tagit tre medaljer, varav ett guld.