Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lindsey Vonn, tvåa i Cortinas störtlopp, kramar om Julia Mancuso (t v) som gjorde karriärens sista lopp.

Vonn tvåa i Mancusos sista lopp

Mikaela Shiffrin kan slå alla i allt. Snart åker amerikanskan till OS med möjligheten att ta medalj i samtliga alpina discipliner. Eller kommer det att handla en hel del om Lindsey Vonn?

Störtloppet i Cortina d'Ampezzo gav måhända en försmak om vad som väntar i pisterna i bergsmassiven runt Pyeongchang.

Vonn kom till de italienska alperna med en hel del att bevisa efter en trög säsongsstart (tolva som bäst i störtlopp) och som hon gjorde det.

33-åringen kan än – om nu någon tvivlat.

Andra raka för Goggia

Vonn jagade ledande italienskan Sofia Goggia och såg ut att ta över ledningen när hon gjorde en rejäl miss, kom ur kurs och tappade en hel del tid. Men Vonn reparerade mycket av skadan och kom ned som tvåa, 47 hundradelar bakom Goggia.

Samtidigt gav hon en klar vink till Shiffrin. Vonn, olympisk störtloppsmästare i Vancouver 2010, var 37 hundradelar snabbare än lagkamraten och visade att hon har vad som krävs för att ge de senaste årens dominant en fajt i Sydkorea.

Just nu är det Goggia som är i bäst slag i disciplinen. Segern var den andra raka i världscupen efter förra veckans titel i Bad Kleinkirchheim.

Mancuso tog farväl

Det mest känslosamma inslaget bjöd veteranen Julia Mancuso på. I mantel och mundering á la superkvinna tog hon farväl av den alpina världscupcirkusen med att glida ned i sitt sista lopp. 33-åringen ger upp karriären på grund av skadeproblem och lyckades inte kvala in till ett femte OS.

"Tyvärr har jag inte lyckats nå upp till nivån att jag kan tävla med de bästa i världen igen, men jag är stolt över att jag kämpat in i det sista. Det är med tungt hjärta jag säger farväl till skidåkningen" sade hon i ett pressmeddelande.

Mancuso vann OS-guld i storslalom i Turin 2006, tog silver i störtlopp och kombination i Vancouver fyra år senare och brons i kombination i Sotji 2014. Hon hyllades varmt och stort av medtävlare och publik i målområdet.

Svenskan Lin Ivarsson startade som nummer 47 men bröt loppet.