Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två segrar i störtlopp på två dagar. Lindsey Vonn har toppat formen till OS i Sydkorea.

Vonn: "Kan inte kännas bättre inför OS"

Lindsey Vonn närmar sig Ingemark Stenmarks rekord. Men framför allt visar tredje raka segern i störtlopp att 33-åringen är formstark inför stundande OS.

För andra dagen i rad vann Lindsey Vonn en störtloppstävling i Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Segern var amerikanskans 81:a i världscupen och hon är nu bara fem vinster från Ingemar Stenmarks rekord.

- Två segrar här. Det kan inte bli bättre. En perfekt helg, säger Vonn efter OS-genrepet.

Amerikanskan var elva hundradelar snabbare än italienskan Sofia Goggia, och ytterligare en hundradel före Tina Weirather, Liechtenstein.

33-åriga Vonn missade förra OS på grund av skada och tog sitt hittills enda OS-guld (störtlopp) i Vancouver fyra år tidigare. I år har hon en kraftigt stigande formkurva. En seger (super-G) före årsskiftet har i januari och februari följts upp med bland annat en andraplats och tre raka segrar i störtlopp. Vonn är tvåa i störtloppscupen, efter Goggia, men har flest segrar i disciplinen i vinter.

- Precis den uppladdningen jag hoppades på inför Sydkorea. Jag känner mig väldigt stark både mentalt och fysiskt. Min utrustning fungerar bra, förberedelserna är perfekta – det kan inte kännas bättre inför ett OS än så här, säger Vonn.

OS-uttagna Lisa Hörnblad tog karriärens bästa placering i världscupen: 18:e plats gav även karriärens första VC-poäng i störtlopp. 21-åringen har tidigare tagit poäng i super-G. Lin Ivarsson, tävlingens andra svenska, blev näst sist på 41:a plats.

OS i Pyeongchang startar 9 februari.