Två segrar i störtlopp på två dagar. Lindsey Vonn har toppat formen till OS i Sydkorea.
Två segrar i störtlopp på två dagar. Lindsey Vonn har toppat formen till OS i Sydkorea.

Vonn: "Kan inte kännas bättre inför OS"

Lindsey Vonn närmar sig Ingemark Stenmarks rekord. Men framför allt visar tredje raka segern i störtlopp att 33-åringen är formstark inför stundande OS.

ANNONS
|

För andra dagen i rad vann Lindsey Vonn en störtloppstävling i Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Segern var amerikanskans 81:a i världscupen och hon är nu bara fem vinster från Ingemar Stenmarks rekord.

- Två segrar här. Det kan inte bli bättre. En perfekt helg, säger Vonn efter OS-genrepet.

Amerikanskan var elva hundradelar snabbare än italienskan Sofia Goggia, och ytterligare en hundradel före Tina Weirather, Liechtenstein.

ANNONS

33-åriga Vonn missade förra OS på grund av skada och tog sitt hittills enda OS-guld (störtlopp) i Vancouver fyra år tidigare. I år har hon en kraftigt stigande formkurva. En seger (super-G) före årsskiftet har i januari och februari följts upp med bland annat en andraplats och tre raka segrar i störtlopp. Vonn är tvåa i störtloppscupen, efter Goggia, men har flest segrar i disciplinen i vinter.

- Precis den uppladdningen jag hoppades på inför Sydkorea. Jag känner mig väldigt stark både mentalt och fysiskt. Min utrustning fungerar bra, förberedelserna är perfekta – det kan inte kännas bättre inför ett OS än så här, säger Vonn.

OS-uttagna Lisa Hörnblad tog karriärens bästa placering i världscupen: 18:e plats gav även karriärens första VC-poäng i störtlopp. 21-åringen har tidigare tagit poäng i super-G. Lin Ivarsson, tävlingens andra svenska, blev näst sist på 41:a plats.

OS i Pyeongchang startar 9 februari.

TT-AFP

Fakta: Flest världscupsegrar

1) Ingemar Stenmark, Sverige, 86 segrar

2) Lindsey Vonn, USA, 81

3) Annemarie Moser-Pröll, Österrike, 62

4) Vreni Schneider, Schweiz,

5) Marcel Hirscher, Österrike, 55

6) Hermann Maier, Österrike, 54

7) Alberto Tomba, Italien, 50

8) Renate Götschl, Österrike, 46

9) Marc Girardelli, Luxemburg, 46

10) Anja Pärson, Sverige, 42

11) Mikaela Shiffrin, USA, 41.

ANNONS