Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou. Arkivbild.

von Eckermann besviken världscuptrea

Trea i fjol, trea i år. En rivning i sista hoppningen i världscupfinalen i Paris kostade hoppryttaren Henrik von Eckermann en bättre pallplacering med sin häst Mary Lou.

Henrik von Eckermann gck in i finaldagen som tvåa efter amerikanskan Elizabeth Madden. Han gick felfri i den första rundan men fick sedan ett nedslag i den andra.

- Felet är mitt, jag var för hård på handen, säger von Eckermann.

- Nu blev det en tredjeplats igen. När jag har smält det hela är det inte så tokigt.

Madden, på Breitling LS, hade råd med en rivning i finalen och vann före landsmannen Devin Ryan. Det var Maddens andra världscuptitel.

Ingen svensk har varit bättre än trea i världscupfinalen i hästhoppning. Malin Baryard Johnsson har varit det en gång och Henrik von Eckermann blev det alltså för andra året i följd.

Behåller Mary Lou

Han kom till Paris som vinnare av den västeuropeiska ligan.

- Det har varit en fantastisk inomhussäsong och hästen har inte gjort några fel, det är jag som har gjort felen, säger von Eckermann.

- Det är synd när det är så nära, att jag klantade till det på mållinjen. Det är lite dystert.

Det som han i alla fall gläds åt är att han får fortsätta att rida stoet Mary Lou.

- Det är den största bonusen, att hon får stanna kvar och att det kommer fler chanser.

Lindelöw besviken elva

Den andra svensken i världscupfinalen, Douglas Lindelöw, låg delad fyra inför finaldagen. Han fick en rivning i den första omgången och två i den andra och slutade därmed elva med Zacramento.

- Jag är besviken. Jag tyckte själv att det blev lite pressat i förstarundan och kanske lite för avslappnat i den andra. Men det har varit jättekul att vara här och hästen har skött sig bra. På den här högsta nivån är det detaljer som avgör, säger Lindelöw till SVT.