Wille Nilsson jublade efter SM-guldet mot Hylte/Halmstad under våren 2019. Nu kan den före detta Falkenberg VBK-spelaren avsluta karriären.
Wille Nilsson jublade efter SM-guldet mot Hylte/Halmstad under våren 2019. Nu kan den före detta Falkenberg VBK-spelaren avsluta karriären. Bild: PETER HOLGERSSON

Wille Nilsson avslutar volleybollkarriären

Klubbens ekonomi gick inte ihop. Nu tyder det mesta på att Wille Nilsson lägger skorna på hyllan.

ANNONS
|

Coronapandemin har slagit hårt mot många föreningar i idrotts-Sverige. Under tisdagen blev det offentligt att Linköpings VC:s herrlag drar sig ur Elitserien och börjar om i division två. Den tidigare Falkenbergs VBK-spelaren Wille Nilsson, tog så sent som säsongen 2018/19 SM-guld med laget.

- Det är fruktansvärt tråkigt särskilt med tanke på att Linköping varit ett topplag under de senaste 10, 15 åren. Vi förlorade mycket pengar på ett inställt slutspel, säger Nilsson och fortsätter in på den avgörande faktorn till beslutet:

- Klubben skulle bara ha råd med ett elitlag och då damlaget redan signat 12, 13 tjejer var det ett naturligt val. Jag tror att det inte var någon i herrlaget som hade kontrakt.

ANNONS

Spel i Linköping VC i två sejourer

Wille Nilsson, som lämnade FVBK 2015, har varit proffs i både Portugal och Tyskland utöver spel i Linköping. Vid sidan av volleybollen har han studerat till civilekonom med internationell inriktning där hälften av undervisningen varit på spanska.

- Det har funkat bra att kombinera elitidrottandet med studierna. Egentligen skulle jag ner till Valencia och plugga och spela i höst. Men coroanskiten, om man får uttrycka sig så, ställde ju till det så det blir inget med det.

Hur tänker du kring din fortsatta volleybollkarriär?

- Jag är van att träna varje dag. Nu har jag inte tränat på två månader. Jag vet inte om det finns några alternativ och pendla känns inte jätteintressant. Jag räknar inte med något spel till hösten. Jag har två år kvar av plugget och om det inte finns något lag i Linköping är det inte jättetroligt att det blir något mer spel för min del. För när jag är klar med studierna är jag 28 år och ska ut i arbetslivet. Så man kan säga att jag lägger skorna på hyllan, men jag stänger inga dörrar. Det kan komma snabba besked i idrottsvärlden.

Trist avslut på elitkarriären

Det går att känna en bitterhet i falkenbergarens röst när han berättar om den konstiga våren, där volleybollträningen har ersatts med tv-spel och serier. Även ett efterlängtat månadslångt besök till Falkenberg som innehållit mycket tid med familjen har han hunnit med sedan coronaviruset lamslog det mesta i samhället.

ANNONS

- Man hade gärna velat avsluta sin karriär efter ett SM-guld. Istället kan det bli efter ett inställt slutspel. Det är det sämsta tänkbara, att det bara går upp i rök. Det känns lite snöpligt, avslutar Nilsson.

Läs mer: Lämnar moderklubben - blir utlandsproffs

ANNONS