Oklar framtid. Wilhelm Nilsson söker ny klubb men han lär inte dra på sig Falkenbergs tröja igen. Arkivbild: Maria Gredeskog
Oklar framtid. Wilhelm Nilsson söker ny klubb men han lär inte dra på sig Falkenbergs tröja igen. Arkivbild: Maria Gredeskog

Wilhelm Nilsson vill ut i Europa igen

När Noliko Maaseik inte gick vann det Belgiska mästerskapet i våras fick hela laget sparken. Däribland Wilhelm Nilsson, 20, från Falkenberg. – Jag tycker ändå det var ett år där jag utvecklades som spelare, säger Wilhelm.

ANNONS
|

Den unge klubblöse falkenbergaren är för närvarande hemma i Falkenberg på semester.

Nästa vecka är det meningen att han ska spela beach-SM på Skrea strand tillsammans med Wilhelm Fors från Göteborg.

Wille har vunnit fyra guld på Skrea strand genom åren, men väljer att ligga lite lågt inför årets turnering.

– Den lagkamrat jag hade tänkt spela med skadade sig så det blev att leta ny partner. Tyvärr har vi inte hunnit träna så mycket som egentligen krävs för att lyckas…

…men det är klart, vi kan mycket väl vara med och slåss om en pallplats.

Wilhelm kan se tillbaka på en säsong med relativt lite speltid och uteblivna framgångar i Maaseik.

ANNONS

Men han ser det som ett läroår, och vill gärna ut i Europa igen.

– Vi tränade ju nästan sju timmar om dagen så visst har jag utvecklats som spelare, säger han.

Och om Falkenbergs VBK har några tankar på att värva tillbaka sin gamla spiker så är en sådan lösning inte särskilt trolig.

– Nä, jag har inte pratat med dem överhuvud taget. Jag vill gärna fortsätta spela någonstans ute i Europa, säger Wille, och fortsätter:

– Jag har en kille som hjälper mig att hitta en ny klubb, och han har en del på gång. Men än så länge är ingenting klart.

– Jag kan tänka mig att gå ned en nivå, gå till en klubb som inte har så höga ambitioner som Maaseik, för att få mer speltid.

– Men samtidigt ska det vara en seriös klubb som satsar hårt, tillägger han.

Att Wilhelm Nilsson tagit ett rejält kliv i sin karriär visar det faktum att han var en av de tongivande spelare i det svenska landslag som nu bara är två kvalmatcher från att få spela EM hösten 2015.

Sverige möter i maj månad nästa år Estland hemma och borta om en EM-plats.

– Det kvalet kommer att ligga som en morot under hela säsongen och oavsett vad jag spelare, säger Wille som har sin egen teori om hur det svenska landslaget numera presterar på hög internationell nivå.

ANNONS

– Många av spelarna har bott och levt ihop under gymnasietiden i Falköping. Det är ett gott gäng med en coach som alla gillar (Johan Isacsson).

– Det är ett långsiktigt arbete som nu börjar ge resultat, säger Wilhelm Nilsson innan det är dags att äntra Skrea strand för en träning inför beach-SM.

ANNONS