Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
På lördagen skulle Falkenberg ha mött Hylte/ Halmstad i kvartsfinal men matchen skjuts nu upp med anledning av coronaviruset. Bild: Robert Boman

Vändningen: Slutspelet pausas – oklart hur länge

Det blir inga SM-kvartsfinaler i volleyboll i helgen och i mitten av nästa vecka. Slutspelet pausas tills vidare.

Beskedet från Svenska Volleybollförbundet kom klockan 22.56 på fredagskvällen.

Enligt förbundets officiella hemsida har man efter dialog med klubbarnas samarbetsorgan Svensk Elitvolleyboll (SEV) beslutat att ställa in kvartsfinalerna som skulle ha spelats 14–15 mars och 18–19 mars på grund av coronaviruset.

Därmed blir det inga matcher för Hylte/Halmstads herrar mot Falkenberg eller för Hylte/Halmstads damer mot Örebro.

När och om jakten på SM-medaljerna kan återupptas är oklart.

”Hur SM-slutspelet ska avgöras, behöver utredas ytterligare utifrån rådande situation och förutsättningar, som snabbt kan komma att ändras. Ny information lämnas senaste torsdagen den 19 mars”, skriver Volleybollförbundet och beklagar samtidigt att informationen ”kommit sent”.

Falkenbergs volleybollklubbs ordförande Lars-Erik Andersson nåddes av beskedet via mail sent på fredagen.

– Vi är mitt uppe i en massa möte nu för att diskutera framåt hur det kommer att bli och vi har kontakt med Svenska volleybollförbundet. Men beslutet som är taget råder vi inte över och vi kan inte göra mer än att rätta oss efter det, säger han.

Vad tänker du själv om beslutet?

– Det är klart att man ska ha full förståelse för coronavirusets farlighet och rädslan kring det har jag full respekt för. De andra bollsporterna som innebandy och basketen har ju ställt in och volleybollförbundet vågade kanske inte stå emot trycket. Frågorna från lagen var väl många och de här beslutet kanske handlar om att man vill köpa sig tid.

På lördagen skulle Falkenberg ha mött Hylte/ Halmstad i sin första kvartsfinal men det är osäkert om slutspelet överhuvudtaget kommer att återupptas.

– Frågorna som snurrar i mitt huvud nu är väl hur våra sponsorer ställer sig till att det blir framflyttat. Vi hade precis haft en dialog kring att vi skulle spela utan publik och så kommer det här, säger Lars-Erik Andersson.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här