Upprörda känslor i FVBK efter beslutet

Riksidrottsnämnden avslår FVBK:s överklagan i fallet Fayez Alloush. – Jag är jättebesviken, säger klubbens ordförande Peter Hultén.

ANNONS
|

På torsdagen kom Riksidrottsnämndens (RIN) beslut i frågan Fayez Alloush. Falkenbergs Volleybollklubb hade överklagat tävlingsnämndens beslut att ändra Alloush status från svensk till utländsk spelare mitt under säsongen.

Men RIN kommer inte ta upp FVBK:s överklagan. De meddelar i ett utkast att "Det finns inte skäl att meddela prövningstillstånd i detta ärende." För att få prövningstillstånd krävs att det förekommit grovt formfel i handläggningen i ärendet.

Något FVBK hävdar.

– Jag hade väl väntat mig det här. Men jag tycker att man gör det lätt för sig genom att inte bevilja prövningstillstånd. Jag tycker att vi påvisat att man hanterat det felaktigt, ändå väljer man att inte bevilja prövningstillstånd, säger Peter Hultén, FVBK:s ordförande.

ANNONS

Hur besviken är du?

– Jag är jättebesviken! Det är en stor fråga och vi tycker att den är viktig, men vi är nog de enda som tycker det verkar det som.

Läs också: FVBK går vidare i Alloush-fallet

Läs också: "Det här handlar ju om mitt liv"

Beslutet påverkar FVBK rejält. Coach Patrick Aparicio kan enbart använda tre av truppens fyra importer samtidigt på plan.

– Jag är besviken så klart. Jag tycker att det har behandlats felaktigt. Men vi har jobbat efter det här beslutet sedan vi fick beskedet första gången, säger Patrick Aparicio.

Hur påverkar det här er chans att försvara SM-guldet?

– På pappret minskar chanserna, men i sportens värld vet man aldrig hur det går. Vi får göra vårt bästa, säger Aparicio.

I kväll ställs FVBK mot Hylte/Halmstad.

ANNONS