Tegenrot är tillbaka i andra semin. Bild: Bildbyrån/arkiv
Tegenrot är tillbaka i andra semin. Bild: Bildbyrån/arkiv

Tegenrot tillbaka i Hylte/Halmstad

Landslagsliberon Anton Wijk Tegenrot missade den första SM-semifinalen mot Falkenberg på grund av ryggskott, men är tillbaka i returen i kväll.

ANNONS
|

Volleyboll: SM-semifinal 2:5

– Jag gymmade i fredags och fick sedan så ont i ryggen att jag inte kunde spela i lördags, men efter att ha varit hos en kotknackare känns det mycket bättre igen, säger Anton, som tränade som vanligt på tisdagskvällen.

Wijk Tegenrot lär behövas på plan för att få Hylte/Halmstad på rätt köl igen efter 1–3-förlusten mot arga rivalen Falkenberg i helgen.

Visserligen gjorde ersättaren Johan Skoog en bra match, men ska H/H lyckas kvittera till 1–1 krävs att allting fungerar och där har den defensive bjässen en nyckelroll.

– Ja, vi har haft ett litet ryckigt slutspel med skador och Dardans (Lushtaku) avstängning, men nu vill vi hitta linjerna i spelet igen. Vi hade ett par fantastiska set mot Örkelljunga i seriespelet – sedan har vi inte fått chansen att spela på det sätt som vi vill spela, konstaterar H/H-tränaren Kristian Wrethander.

ANNONS

Han ersatte avhoppade Matthew Young för en månad sedan och har sedan jobbat mycket med att ändra attityden på planen.

Så här långt har det varit väldigt mycket upp och ner.

– Vi har pratat om att försöka vinna delmatcherna på varje position. Gör vi det så tar vi också hem matchen totalt, säger Wrethander, som ser en tuff uppgift framför sig i Falkhallen.

– Det är så små marginaler. Vinner vi i morgon (läs i dag) så har vi fördel av att spela på hemmaplan igen, men av tidigare erfarenheter vet jag att båda lagen vinner fram och tillbaka, så det kommer säkert bli en lång matchserie.

ANNONS