De inringade spelarna från vänster – Corey Chavers, Edvin Svärd och Anton Ribom – har röstats fram i säsongens lag.
De inringade spelarna från vänster – Corey Chavers, Edvin Svärd och Anton Ribom – har röstats fram i säsongens lag. Bild: Robert Boman

Svärd, Ribom och Chavers framröstade i säsongens lag

Falkenbergs VBK har tre spelare med i säsongens lag. En av dem är centern Anton Ribom.
– Jätteroligt, säger han.

ANNONS
|

Falkenbergs VBK är nära SM-final efter seger i första semifinalmötet mot Örkelljunga.

Samtidigt har flera av spelarna fått ett kvitto på hur bra de faktiskt är.

Nyligen fick alla spelare i elitserien säga sitt om vilka som varit bäst i elitserien. Och en trio i Falkenbergs VBK röstades in i säsongens lag: Edvin Svärd, Anton Ribom och Corey Chavers.

22-årige Ribom gläds åt utnämningen.

– Det är jätteroligt att höra. Det känns som jag haft en bra säsong. Det var skönt att få bekräftelse på det, säger den reslige centern.

Blev du förvånad?

– Inte jätteförvånad, men man var verkligen inte säker. Det finns många andra bra centrar. Det är jätteroligt.

ANNONS

Med tre spelare av totalt sju är Falkenbergs VBK den klubb som dominerar säsongens lag. Södertelge har näst flest, två spelare.

Föga överraskande att det ser ut som det gör, tycker FVBK:s tränare P-A Sääf.

– Det är inte så konstigt. De är tongivande på sina platser. Det är svårt att hitta en center som är bättre än Anton Ribom. Chavers är lite unik som person här och då är det klart att han får många röster. Och Edvin har alltid varit en klippa – han har alltid varit i topp i servemottagningen i Sverige. Det är bara det att ingen vill uppmärksamma det. Man vill gärna skriva ner honom i stället för att lyfta upp honom. Det är rättvist.

Sääf fortsätter:

– Jag blir inte särskilt förvånad. Man hade lätt kunnat lägga in Johan (Gruvaeus) också. Det finns många spelare som är duktiga. Det blir som ”gillar du morötter eller ärtor”. Man får ta det lite som det trillar ner. Det är roligt för Falkenberg att ha med några killar där.

Ribom igen:

– Vi har väldigt många bra spelare. Det tycker jag att vi visade mot Örkelljunga och Sollentuna. I början av säsongen var vi inte riktigt där, men nu har vi visat hur bra vi är.

ANNONS

Ribom gör sin tredje säsong på seniornivå, och sin andra i Falkenbergs VBK. Han känner att han tagit stora kliv under sina få år i eliten.

– Framför allt har jag utvecklat självförtroendet. Man blir sakta men säkert starkare och mer rutinerad. Det är många faktorer som spelar in, säger han.

Läs mer: Falkenbergs VBK står med ena benet i SM-final

Säsongens lag

Passare: Maciej Madej, Hylte/Halmstad

Vänsterspikers: Corey Chavers Falkenberg, August Borna, Lund

Centrar: Sam Taylor-Parks, Södertelge, Anton Ribom, Falkenberg

Högerspiker: Enock Some, Södertelge

Libero: Edvin Svärd, Falkenberg

ANNONS