Stort intresse för Skrea Beach Cup

Ett annorlunda Skrea Beach Cup. Men coronaviruset har inte stoppat intresset för beachvolleybollturneringen.

ANNONS
|

Helgens Skrea Beach Cup är den tredje upplagan som arrangeras av Falkenbergs Volleybollklubb. Men på grund av coronaviruset och restriktionerna från Folkhälsomyndigheten har arrangörsklubben fått jobba extra hårt detta år.

– Det var kaotiskt i början. Vi sökte tillstånd och det var lite oklart med flera saker, exempelvis, hur garanterar vi säkerheten och att det inte ska smittas. Vi har spelat klasserna separerat och gjort en inhägnad som talar om att spelarna bara ska vara på insidan, säger Pär-Eric ”Peppe” Heiner, tävlingsledare för Skrea Beach Cup.

Tredje upplagan av Skrea Beach Cup

Men trots den rådande pandemin har anmälningar trillat in ordentligt.

– Vi dubblerade vid andra upplagan och det känns som vi har dubblerat även i år gällande deltagande lag.

ANNONS

Vad ligger bakom den positiva utvecklingen?

– Vi har hittat ut till spelare och klubbar att vi kör helgen efter midsommarhelgen och försökt muta in att det är vår helg. Det ligger en månad innan SM-slutspelet så det blir som en förturnering, säger Pär-Eric Heiner och fortsätter:

– Jag har upplevt att många är nöjda med arrangemanget och att det är en skön inramning med Skrea strand och havet.

Tre lag från Falkenbergs Volleybollklubb

Under lördagen var hettan på gränsen till olidlig. Söndagens klasser fick det betydligt behagligare med en del moln och vind.

Falkenbergs Volleybollklubb hade med tre lag under helgens gång, däribland Gustav Thorsson och Albin Bengtsson i U16-klassen.

– De är två år yngre än motståndarna. De får lära sig jättemycket, sa Heiner.

ANNONS