Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: NICLAS JÖNSSON

Stor besvikelse över det inställda slutspelet

Det blir inget mer spel för Falkenbergs VBK, varken för damerna eller herrarna. Volleybollsäsongen 2019/20 är över.

På måndagskvällen kom beskedet från Svenska Volleybollförbundet att seriespelet i division 1-3 samt Elitseriens SM-slutspel avslutas med omedelbar verkan.

Således får inte Falkenbergs VBK möjligheten att kriga om SM-medaljerna.

Snopet slut på säsongen

- Det är mycket känslor på det viset att vi har ett lag som verkligen tränat och skulle få visa upp vad man kan i slutspelet. Det har varit en lång process. Det är spelarnas vardag sju dagar i veckan och plötsligt är chansen borta för den här gången, säger PA Sääf, tränare i FVBK, och fortsätter:

- Sen får man inte glömma att det är ett allvarligt läge. Man kan inte sätta det personliga eller det laget vill. Vi måste tänka i ett större perspektiv.

Men det är ändå en djup besvikelse hos FVBK-tränaren, både på det inställda slutspelet men även när han blickar framåt.

- Att hämta ny energi i sex, åtta månader för nästa säsong och bygga ett nytt lag. Det gör man inte utan vidare.

Dock kommer laget att träna som vanligt denna veckan.

- Sen kommer vi nog dra ner till tre dagar i veckan för att ha en fast punkt i tillvaron. Vi kan inte bara lägga oss ned och inte göra någonting. Det ska tas beslut om det senare i veckan.

Fortsatta oklarheter kring verksamheten

Klubbens ordförande var givetvis nedstämd över beskedet som kom sent under måndagskvällen.

- Det är jättetråkigt, framförallt för spelarna som har tränat hela hösten och vintern. Slutspelet är det man tränar för, att få vara med om spänningen och uppleva en publikfest, säger Lars-Erik Andersson, ordförande i FVBK.

Även om slutspelet är inställt råder det en hel del andra frågetecken kring klubbens verksamhet.

- Det är väldigt korta beslut. Jag vet inte vad som händer imorgon eller nästa vecka. Vi måste plocka bort vissa matchtillfällen. Jag vet inte hur kommunen ställer sig till det. Det är sådant som finns på min att-göra-lista.

Klubben har fått väldigt positiv respons i den vädjan man skickade till sponsorerna att fullfölja åtagandet kring publikmatchen mot Hylte/Halmstad som skulle spelats under onsdagen.

- Vi slipper åka på bortamatcher. Men vi tappar ju intäkter på bland annat hemmamatcher i slutspelet. Om någon vecka eller två kommer vi ha den slutgiltiga bilden för hur det blir för oss ekonomiskt. Men jag ser förhoppningsfullt på ekonomin.

Klubbens damlag som under den gångna säsongen spelat i division låg på nedflyttningsplats inför den sista omgången. Men vid rätt resultat skulle laget kunnat undvikit nedflyttningsplatsen.

- Om man ska följa den röda tråden som alla andra gått på så får alla behålla sin serietillhörighet, det sker ingen ned eller uppflyttning. Som jag ser det blir de kvar till nästa år. Men jag har ingen information i nuläget som säkerställer det. Men det lär komma beslut under veckan.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här