Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
P-A Sääf och hans FVBK möter Hylte/Halmstad i SM-kvartsfinal. Bild: NICLAS JÖNSSON

Sporten som är extra känslig för viruset

Det är dags för första bataljen mellan Falkenbergs VBK och Hylte/Halmstad. Men FVBK:s coach P-A Sääf är osäker på om matchserien kommer spelas färdigt.
- Vi får se hur länge vi får hålla på? Det verkar vara mycket som händer och det händer fort. Vi får kanske göra avspark, men sen inte fortsätta efter ett tag, säger coachen P-A Sääf.

Falkenbergs VBK slutade trea i Elitserien. Nu väntar kvartsfinalspel och man ställs mot ärkerivalen Hylte/Halmstad. Första matchen spelas på lördag i Örnahallen.

Sprids fortare mellan städer

FVBK:s P-A Sääf följer utvecklingen kring coronaviruset och han är inte alls säker på att man kan spela klart.

- Nu på löpet var det om smitta inom ishockeyn där de stänger ner och det går från sport till sport. Och från Folkhälsomyndigheten säger man att spelar man matcher mellan olika städer - då kan ju smittan spridas fortare, än om man håller på med egen träning och samma personer går till samma ställe, det är inte samma smittrisk.

Är du orolig?

- Nej, det är bara vänta och se. Under tiden gör vi det vi ska göra.

Hylte/Halmstad har vunnit fyra av de senaste mötena med FVBK, men Sääf tror att man kan ge dem en match.

- Det känns positivt inför det som komma skall. Vi gör framsteg och under resans gång känns det som vi har kommit närmare topplagen.

Vad blir nycklarna för er del?

- Som alltid när man spelar mot topplag: ha en bra egen serve och en bra servemottagning. Då ger man sig bättre chans och kan man klara av det är mycket vunnet.

Thor stannar hemma

FVBK har i dagsläget alla tillgängliga för spel utom spikern Gustav Thor.

- Gustav är förkyld och stannar hemma för säkerhets skull, säger P-A.

Han tror att killarna i laget är upplysta, samtidigt är volleyboll en känsligare sport än vanligt i det här fallet.

- Vi är väldigt oskyddade om det är någon som får något på händerna. Samtidigt hamnar inte en blaffa med coronavirus på en boll bara för att man är förkyld. Det kan vara små mängder, men vi använder ju inte bara en boll utan har kanske 40-50 i luften.

- Sedan rör vi oss i små områden och det finns ju viss risk i gymnastiksalar där även annat folk rör sig, så det är en viss turbulens.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här