Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SM lämnar Skrea

Falkenbergs VBK missar fortsatt arrangörsskap för beachvolley-SM. Från och med sommaren 2018 och fem år framöver kommer mästerskapet att avgöras i Tylösand.

Beachvolley-SM har under en rad år avgjorts på Skrea strand i Falkenberg, men 2017 blir sista året. Från 2018 flyttar tävlingen några mil längre söderut.
– Vi hade fått ett förhandsbesked om att det skulle kunna bli en flytt, säger FVBK:s ordförande Peter Hultén. Att man sökte en annan arrangörsort.
Och det har Hultén inget att invända mot, trots att han och klubben förstås hoppats på en fortsättning i sanden på Skrea.
– När jag hörde att det blev Halmstad, antog jag att Hylte/Halmstad fick arrangörsskapet. Men de har inte ens fått en förfrågan, det berättade klubbens ordförande Leif Nilsson för mig, säger FVBK-basen.
– Och det tycker jag är minst sagt tråkigt. Då är man inte mån om sina medlemsföreningar, fortsätter Hultén, med tydligt adress till förbundet.
Nu är det Destination Halmstad och och Svenska volleybollförbundet som ska stå för arrangörsskapet, tillsammans med Beachtravels.
Företaget har de senaste åren arrangerat beachvolley-tävlingen Summersmash festival i Tylösand.
Falkenberg har arrangerat beachvolley-SM under fjorton av de sexton senaste åren, från 2001 till 2016, med ett tvåårigt avbrott 2010-11, då Malmö var SM-värd.
– Det fanns väl en anledning till att vi fick tillbaka SM då. Vi har en inarbetad organisation, som dock kräver total uppslutning av medlemmarna.
Mellan 100 och 150 ideella krafter har krävts för att arrangemanget ska fungera.
SM-tävlingarna är också en viktig inkomstkälla för Falkenbergs VBK. Det handlar om intäkter på mellan 200 000 till 300 000 kronor.
– Svängningarna beror förstås mycket på vädret, påpekar Hultén och fortsätter:
– Några har säkert trott att vi håvar in åtskilligt mer. Men för oss är 300 000 kronor ett mycket välkommet bidrag i vår verksamhet. Nu har vi redan börjat titta på hur vi ska fylla det hålet.
Från Destination Hallands sida är man lyrisk över att ha fått SM-arrangemanget:
– Tylösand är ett välkänt varumärke och att ytterligare kunna stärka Halmstad som sommardestination och idrottsstad med en långsiktig satsning på strandsporter ser vi som oerhört spännande, säger Ann Johansson på Destination Halland i ett pressmeddelande.
– Tillskottet till besöksnäringen från nya inresande är välkommet liksom de möjligheter som öppnar sig för att utveckla samarbeten med våra lokala föreningar och aktörer, fortsätter hon..
Beachvolley-SM kommer att avgöras under vecka 31 samtliga år.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här