Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Slutet i slutspelet kom till slut

Falkenbergs VBK var på väg mot matchseger. Men då darrade det unga laget igen.

Falkenbergs VBK förlorade semifinalserien med 0-3 mot Hylte/Halmstad. I den sista matchen stretade man emot till fem set men fick ge sig med 2-3.(25-22, 22-25, 21-25, 25-23, 12-15).

- Det handlar bara om rutinen här. När det drar ihop sig så har de spelare med mer av den varan. Hade de inte haft det skulle Hylte/Halmstad förlora, sa tränaren P-A Sääf.

För Falkenberg var på väg att göra en heroisk vändning. Laget låg under med 1-2 i set och 20-23 i fjärde, Men då darrade hemmalaget och FVBK kunde vända.

I femte tog Falkenberg ledningen och höll den till 9-7. Men sedan var det slut på det roliga.

- Det känns besviket och ledset just nu. Det är aldrig roligt att åka ur ett SM-slutspel men vi fajtades bra idag. Men det märkts på laget att när det ska avgöras så är det lite nervöst. Men det är ju mest gymnasieungdomar, sa Johan Gruvaeus.

Säsongen är inte slut. Det blir en match om tredje pris mot Sollentuna.

- Den ska vi vinna, sa Johan Gruvaeus.

P-A Sääf kunde ända sammanfatta säsongen.

- Det är var väl ingen som trodde att vi skulle göra det vi gjort. Nu ska vi se till att vi inte är så mycket upp och ner i kvalitén. Men man måste se till allt bra vi gjort under den här säsongen. Vi hade inga förväntningar på oss att vara med däruppe.

Han hade gärna sett att semiserien skulle fortsatt.

- Då tror jag att det hade börjat ta emot för Hylte/Halmstad.

P-A Sääf trodde att kvartsfinalserien mot Linköping tog musten ur hans spelare.

- Efter den serien med så många matcher började vi missa en massa servar och fick knappt till någon blockspel. Idag var första gången vi kunde göra det.

P-A Sääf hoppas och tror att de flesta av spelarna kommer att stanna kvar under nästa säsong och att man får in några spelare till.

- Jämför man oss med andra lag så har vi haft nio spelare som spelat i alla slutspelsmatcher. Där är vi bäst i Sverige! De kan komma in och bidra. Det är inte många andra klubbar som kan göra. Nu vill vi fylla på med lite fler som ska vara med i racet. Vi har visat att vi kan vara med och utveckla svenska spelare.

Johan Gruvaeus:

- Vi har gjort mer den här säsongen än någon förväntat sig. Vi pumpade ur oss rejält här men alla dessa matcher har varit bra för oss. Jag lär mig hela tiden och har ju bara varit ordinarie i en säsong tidigare.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här