Falkenbergs VBK vann borta mot Floby
Falkenbergs VBK vann borta mot Floby Bild: Robert Boman

Segern satt långt inne när FVBK vann mot Floby VK

Vinsten med de tillhörande tre poängen var viktig för FVBK. Men fortfarande är det mycket som inte klaffar i spelet.
– Det är tråkigt att se att de behöver ha det så jobbigt, säger tränare Per Anders Sääf.

ANNONS
|

De fick med sig poängen från västgötska Floby, men det var inget enkelt möte för FVBK. Förlust i första setet innebar en svårjobbad match där Falkenbergsspelarna enligt Sääf inte kom upp i normala prestationer.

– Man ser de stackarna kämpa och kämpa för att få ihop det. Det är för mycket som inte riktigt vill släppa. Vi är ett bättre lag på papperet, men vi spelar på deras nivå och det är en nivå vi inte fungerar på när vi inte får till våra kvalitetssaker. Vi kändes oss vilsna för vi vet att vi kan så mycket bättre, säger han.

ANNONS

Det är framför allt positiviteten på planen som sinar. Det i sin tur innebär ett hackigt spel.

– De blir känsliga för ett litet misstag här och där. Det är tråkigt att se att de behöver ha det så jobbigt.

Teodor Nilsson stukade foten – ersattes av Faeez Alloush

Men FVBK vann både andra och tredje set. I fjärde set höll de på att falla tillbaka igen. Men när Teodor Nilsson stukade foten och fick ersättas av nyförvärvet Faeez Alloush föll bitarna på plats igen.

– Vi fick byta in Faeez på centerplats som nödlösning. Och då bara löste de det. Motståndarna kanske kände att det inte var normalt på andra sidan och vi fick kanske lite hjälp av det.

FVBK vann till slut fjärde set och Per Anders Sääf är glad för vinsten och de tre poängen den innebär. Nu väntar match mot Habo redan på söndagen.

– Det som ser bra ut nu är att vi fick tre poäng till. Vi gör kanske vårt sämsta år i mannaminne, men det är en fantastisk insats för de försöker verkligen. Det är motvind men det blir kanske bättre runt kröken, säger han.

Resultaten i seten blev: 25-22, 22-25, 20-25, 24-26.

Läs mer: FVBK kraschade i rysare – avgjordes i femte set

ANNONS
ANNONS