Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JESPER ZERMAN
Bild: JESPER ZERMAN

Säsongen som försvann: Veddige Varberg VBK

Veddige Varberg VBK var på väg att gå en spännande säsong till mötes. Men efter bara ett fåtal matcher satte pandemin stopp för det.
– Vi hade kunnat nå bästa resultatet på många år, säger tränaren Olle Åström.

De inledde säsongen imponerande med tre vinster på fem matcher i division 1 södra. Sedan dess har de knappt ens fått vistas i en volleybollhall.

– Kan knappt säga att det var en säsong. Det är tråkigt både personligen och för idrotten. Men jag har full förståelse för att man valde att stänga ner, säger spelaren Emelie Göransson.

– Det var ju en flopp naturligtvis. Vi hade kunnat nå bästa resultatet på många år, potentialen fanns där, säger tränaren Olle Åström.

”Det kan man aldrig ersätta”

Fram tills nyligen var 18 december senaste gången som laget hade en gemensam träning. Skillnaden mot nu är att de då fick ägna sig åt annat än volleybollträning.

– Vi körde i utegym och joggingslingan vilket var positivt. Vi följde tunnelbygget kontinuerligt kan man säga, säger Olle skrattandes.

– Träningen har baserats på individuell utveckling, så i stället för taktiska grejer har vi jobbat med styrka och teknik. Men det är en svaghet att inte kunnat se resultat i matcher.

Emelie Göransson menar att de har gått miste om en viktig del.

– Den stora förlusten är att man inte kan få den där lagkänslan, att vinna och förlora ihop. Det kan man aldrig ersätta.

Var i gungning

Har ni tappat några spelare?

– Jag tror inte det och vill inte tro det för vi har något bra på gång, säger Olle Åström.

– Jag har hela tiden skickat positiva SMS för att peppa och försöka hålla samman truppen.

Det fanns länge hopp om att kunna återuppta serien. Men han menar att det var tufft att behöva inse verkligheten efter årsskiftet.

– I januari när man började förstå att det inte skulle bli något var jag i gungning, det var jobbigt. Sen fick jag veta att jag skulle få hjälpa till med de yngre tjejerna (14-15 år som har fått träna) vilket har varit jättekul.

Eventuellt generationsskifte

Trots den tuffa säsongen i bagaget finns det goda förhoppningar om att nästa säsong ska bli lyckad.

– Det är bara att köra, nu ska vi ta ett steg till. Min viktigaste uppgift blir nog nu att få dem att vilja köra på, säger Olle Åström.

– Det blir att försöka fånga upp där vi slutade. Unga hungriga spelare med en och annan gammal räv i gamet, men det gäller att hitta driv i gruppen, säger Emelie Göransson.

Även om hon är en av de äldre ser hon nu möjligheten att få till en föryngring i laget.

– På ett eller annat sätt tänker jag fortsätta men det är även dags att de unga får lov att växa. Det kanske kan bli ett tydligt generationsskifte i samband med en sån här händelse.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här