Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar von Sydow och Falkenbergs Volleybollklubb fick bästa tänkbara start på säsongen mot Södertelge. Bild: Robert Boman
Oskar von Sydow och Falkenbergs Volleybollklubb fick bästa tänkbara start på säsongen mot Södertelge. Bild: Robert Boman

Premiärseger för Falkenbergs VBK mot Södertelge

Tre tighta set. Men alla slutade med vinst för Falkenbergs Volleybollklubb mot Södertelge.
– Det skulle kunnat gått mycket smidigare. men man ska inte förvänta sig för mycket i en öppningsmatch, sa PA Sääf efter 3-0-segern på bortaplan mot Södertelge.

Falkenbergs Volleybollklubb inledde elitseriesäsongen med att ta kommandot mot Södertelge.

– Vi spelar ett kontrollerat spel, framför allt i de första seten. Vi håller avstånd hela vägen, sa PA Sääf.

Igor Subotic debuterade för FVBK

Segersiffrorna i de två inledande seten blev 25-20, två gånger om. Men i det tredje var vägen fram till setsegern och matchvinsten desto mer hackig.

– Vi haltade lite fram till 20. Det blev för mycket servemissar. Men det gjorde även Södertelge.

Flera av lagets nyförvärv drog ett tungt lass i premiären, däribland Igor Subotic och Faeez Alloush, som gjorde sju respektive tolv poäng framåt.

– Det gick bra för dem i de två första seten. Sen gick det tyngre för dem och drog på sig lite onödiga missar. Då blev det tyngre för de andra spelarna också.

Efterlängtat spel efter coronapandemin

FVBK-tränaren lyfte Anton Ribom.

– Anton slog ned 12 pinnar. Det gjorde mycket att vi kunde komma igenom i mitten. Sen får vi en del gratispoäng av Södertelge. Hade vi spelat mot ett bättre lag hade vi inte fått lika mycket gratispoäng.

På grund av coronapandemin avbröts volleybollsäsongen innan slutspelet hade påbörjats.

– Man måste få igång tävlingsmomentet. Det gäller för oss alla, både tränare och spelare. Man måste hitta tillbaka till jargongen när man tävlar för att vinna. Det är inte bara att trycka på en knapp i och med att uppehållet varit så långt. Jag förväntar mig att alla kommer bli bättre, avslutade FVBK-tränaren

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här