Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillbaka efter olyckan. Alejandro Luna, Benjamin Engström och Philip Pettersson satt alla i den minibuss som krockade med en timmerbil utanför Hestra på väg hem från elitseriematchen mot Habo i söndags kväll.

Philip Pettersson: ”Vi hade änglavakt”

Hylte/Halmstads elitlag var inblandat i en trafikolycka i söndags kväll. – Vi hade änglavakt, säger landslagscentern Philip Pettersson.

I går samlades spelare och ledare för ett möte i Halmstad arena efter olyckan utanför Hestra.

Brasilianaren Alexandro Luna kom instapplande i hallen med en krycka för att stödja det sargade högerbenet och både Johan Mårtensson och Benjamin Engström hade varsin högerhand i gipspaket.

– Jag är borta resten av säsongen och det suger att missa SM-slutspelet, men samtidigt är jag glad att alla klarade sig – det kunde ha slutat mycket, mycket värre, säger Benjamin Engström.

När Hylte/Halmstad var på väg hem efter söndagens 3–2-seger i Habo krockade den minibuss som delar av laget färdades i med en timmerbil.

– Jag höll på med min telefon och när jag tittade upp såg jag en vit lampa och en svart vägg framför mig. Sedan kom smällen och airbagen – jag har ett minne av att det luktade bränt, säger Philip Pettersson.

Fem spelare och en ledare fick föras med ambulans till Värnamo sjukhus – där alla utom amerikanen Dalton Ammerman senare under natten fick lämna lasarettet.

Ammerman slog i huvudet och ådrog sig en hjärnskakning. Han uppges dock efter omständigheterna må bra, men stannar ytterligare en natt på sjukhuset för observation.

– Jag var i chocktillstånd efteråt, men det jobbigaste var att ringa och berätta vad som hänt för min sambo och mina föräldrar, konstaterar Philip, som ”bara” fick några mindre blessyrer och lite nackont efter olyckan.

– När vi var på sjukhuset så tog vi en fika och satt och pratade igenom allt som hänt. Det var skönt. Men det är bara att konstatera att vi har haft sådan tur så det inte är sant!

Engström och Mårtensson får dock se fram mot en tids frånvaro. Den förstnämnde slet av ett ledband i ena tummen och kommer att opereras inom kort.

– Jag är bokförd i Stockholm så det blir operation där uppe. Sedan väntar sex veckor i gips, berättar Benjamin.

Mårtensson har en fraktur i högertummen, men han räknar med att vara tillbaka i laget igen om några veckor. Samma sak gäller Alexandro Luna.

På söndag spelar Hylte/Halmstad nästa match i elitserien, men det lär vara ett sargat lag som kommer till spel mot Vingåker hemma i Örnahallen på söndag.

– Just nu betyder inte volleybollen så mycket. Det viktiga är att alla mår bra och blir friska igen, säger ordföranden Leif Nilsson.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här