Nej igen. Fayez Alloush ska, enligt volleybollförbundets tävlingsnämnd, nu betraktas som utländsk spelare. Dispensen tas bort och Falkenbergs VBK kan inte längre formera sitt elitlag som man vill.
Nej igen. Fayez Alloush ska, enligt volleybollförbundets tävlingsnämnd, nu betraktas som utländsk spelare. Dispensen tas bort och Falkenbergs VBK kan inte längre formera sitt elitlag som man vill.

Nämnden sa nej till FVBK:s överklagan

Svenska Volleybollförbundet vidhåller att Falkenbergs VBK:s spelare Fayez Alloush inte längre ska betraktas som en svensk spelare. – Jag känner mig bara tom över beslutet, suckar FVBK:s ordförande Peter Hultén.

ANNONS
|

Sent på söndagskvällen fick han besked av tävlingsnämndens ordförande Johan Magnusson. Och det var ett, från FVBK:s sida, negativt sådant.

– Vi anser ju att man ändrar förutsättningarna mitt under brinnande säsong, säger Hyltén. Vi har byggt laget med tanke på att vi ska kunna använda alla våra spelare.

Tävlingsnämndens beslut innebär inte att Fayez Alloush inte får spela vidare. Däremot kan Falkenberg inte samtidigt ha sina tre andra utländska spelare på plan - Pedro Mendes, Madison Hayden och Jean Prado Silva.

Högst tre utländska spelare får finnas på plan samtidigt.

– Fayez befinner sig ju fortfarande i en asylprocess och innehar bara ett tillfälligt uppehållstillstånd, påpekar Peter Hultén.

ANNONS

Men tävlingsnämnden valde att gå på tävlingsledningens tidigare beslut, om att inte förlänga dispensen för Alloush. Samtidigt påpekar man att tävlingsledningens agerande, i samband med just det första beslutet, var olämpligt då Falkenbergs VBK inte gavs tillfälle att yttra sig i ärendet.Men man väljer ändå att följa tävlingsledningen i kärnfrågan; Fayez Alloush är numera en utländsk spelare.

– Vi kommer naturligtvis att agera vidare, men först måste jag sätta mig ner och lusläsa beslutet, säger Peter Hultén, när vi talar med honom, bara minuter efter att han fått sig mejlat avslaget.

Tävlingsnämndens beslut kan inte överklagas inom Svenska Volleybollförbundet. Beslut fattade av den nämnden kan dock överklagas till Riksidrottsnämnden.

– Och det kommer vi naturligtvis att göra. Vi ska driva detta ärendet till högsta instans, lovar Peter Hultén.

Han nämner volleybollklubben Södertelge som drivande i Alloush-affären.

– De har en kille, Danny Weemes, som söker svenskt medborgarskap. Men att jämföra honom med Alloushs situation är märklig. Engelsmannen Weemes kan välja att spela volleyboll i valfritt land. Fayez är sannerligen inte i samma sits.

– Jag tycker faktiskt att det hela är osmakligt.

ANNONS