Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Johann Andersson slet av hälsenan

Det blev en seger med fadd eftersmak. Veteranen Johann Andersson slet av hälsenan i höger fot när Falkenbergs VBK tog sig till final i GP-slutspelet i Katrineholm via 3–1 (16–25, 25–21, 25–21, 25–19) mot Örkelljunga på måndagen.

– Jäkla tragiskt. Johann har inte spelat en elitseriematch på flera år, men eftersom vi hade skadeproblem i truppen lovade han att ställa upp – och så går det så här. Jag mår illa, säger Falkenbergs tränare Patrick Aparicio.

Darryl Shank har haft ont i ryggen den senaste tiden och hade till en början stora bekymmer mot Örkelljunga. Därför bestämde Falkenbergsledningen sig för att låta Johann hoppa in i andra set, men det blev inte många bollar innan han linkande fick lämna planen.

– Det var inget hopp eller något sådant som orsakade att hälsenan gick av utan mer en förflyttning. Verkligen tråkigt när Johann nu ställt upp och egentligen inte skulle spelat, säger Aparicio.

Men efter 0–1 i set och underläge även i andra var svenska mästarna illa ute. Det var då Johann kom in på banan istället för Shank och fick matchen att svänga över i FVBK:s favör.

– Johann hann göra mycket på kort tid. Han lugnade ner spelet och bidrog till att vi kunde vända matchen, säger assisterande tränaren Anders Håkansson.

Håkansson hade sedan tät kontakt med sjukhuset i Katrineholm där Andersson fick foten gipsad. Operation kommer att ske så fort som möjligt i Halmstad.

Falkenberg hämtade sig dock från chocken och vände underlägen i samtliga set., 10–14 i andra, 10–14 i tredje och 3–8 i fjärde. Shank kom tillbaka in efter Anderssons skada och spelade upp sig rejält. Bra servar från honom och framförallt Matt Hanley bäddade för segern.

– Det var kämpigt för oss i dag, men jag är stolt över killarna som kunde ställa om efter skadan och hålla sig till taktiken, säger Aparicio.

I finalen väntar Linköping som enkelt vann sin semifinal mot Hylte/Halmstad med 3–0.

– Vi förlorade GP-finalen mot Linköping i fjol, men slog dem i SM-finalen. Vi har ett helt nytt lag i år och därför känns det inte som om det är revansch som gäller även om vi gärna vill vinna.

Och göra det för Johann Andersson!

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här