Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hylte/Halmstads elitlag i trafikolycka

Flera spelare och ledare i Hylte/Halmstads herrelitlag har förts till sjukhus med ambulans sedan lagets minibuss krockat med en lastbil på Nissastigen på söndagskvällen.

– Enligt de första uppgifterna jag fick lät det inte som så allvarliga skador, men jag har inte fått några definitiva besked, säger tränaren Matthew Young till HN-sporten.

Young befann sig i den andra av två minibussar som fraktade spelarna och ledarstaben hem från söndagskvällens elitseriematch i Habo, som serieledande Hylte/Halmstad vann med 3–2.

Olycksbussen krockade med en lastbil i besvärligt vägläg på riksväg 26 söder om Hestra, nära Forsvik.

Polisen fick larmet klockan 20.34.

En bild från olyckan, som har publicerats av Värnamo Nyheter, visar att bussen har fått fronten rejält intryckt och vindrutan krossad.

Johan Klahr, vakthavande befäl på polisen i Jönköpings län, säger till HN-sporten:

– Det jag vet är att det var sex personer i minibussen och samtliga av dessa ska ha avförts med ambulans. De initiala uppgifterna ska vara lindriga skador på samtliga.

De skadade fördes till sjukhuset i Värnamo. Helena Dovier, kommunikationschef för medicinsk vård på Region Jönköpings län, kunde sent på söndagskvällen inte ge några uppgifter om deras tillstånd.

Två personer som färdades i lastbilen ska, enligt Johan Klahr, ha klarat sig utan skador.

Detta är inte första gången som spelare och ledare i Hylte/Halmstad och föregångaren Hylte Volley är inblandade i en trafikolycka.

I mars 2003 krockade en bil med Hyltespelarna Tuomo Vartiainen, Jacob Wirdenäs och Mattias Johannesson samt ledaren Anders Håkansson med en annan bil utanför Hyltebruk på väg till en SM-kvartsfinal mot Habo.

Alla fyra fick föras till sjukhus, men klarade sig utan allvarliga skador.

Den nya olyckan kan få Hylte/Halmstad att lägga om sina reserutiner.

– Vi har diskuterat om vi ska åka i minibussar eller i en stor buss. Vi får kanske fundera på hur vi ska göra framöver, säger ordföranden Leif Nilsson.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här