Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Guldhjälten lägger skorna på hyllan

Hylte/Halmstad får klara sig utan lagkaptenen Liesl Aparicio, 28, i höst. Amerikanskan har problem med en axel och väljer att avsluta elitsatsningen.

– Det är förstås tråkigt. Liesl är inte bara en duktig spelare utan passar även in i vårt mönster. Vi har försökt övertala henne, men det är bara acceptera att hon har gjort det här valet, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad.

Aparicio, som är gift med FVBK:s coach Patrick Aparicio, kom från Gislaved för tre år sedan och har förutom vårens SM-guld även ett SM-silver och ett cupguld på meritlistan i Hylte/Halmstad.

Under den briljanta fjolårssäsongen drogs Aparicio med axelproblem och omskolades från spiker till center av tränaren P-A Sääf, en position som hon lyckades bra på och verksamt bidrog till H/H:s första historiska SM-guld efter finalseger i tre raka matcher mot Svedala.

Guldmatchen blev hennes sista i klubben.

– Jag har inte pratat så mycket med Liesl, men vad jag har hört så lutar det åt att hon kommer att hjälpa till på damsidan i Falkenberg, säger Leif Nilsson.

– Tanken är att vi ska ersätta henne med en utländsk spelare. Vi jobbar på att hitta ett nyförvärv som vi hoppas kunna presentera inom de närmaste veckorna.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här