Falkenbergs tränare Per-Anders Sääf vill slipa bort FVBK:s misstag.
Falkenbergs tränare Per-Anders Sääf vill slipa bort FVBK:s misstag. Bild: NICLAS JÖNSSON

FVBK vann mot RIG Falköping

Falkenbergs VBK besegrade Falköping. I tre raka set.

ANNONS
|

29–27, 25–15 och 25–16.

Falkenbergs VBK gjorde process kort mot Falköping och vann i tre raka set.

– Det såg bra ut. I första set tycker jag att vi slarvar mycket. Om det är på grund av orutin eller fokusering... Det är lite det vi har dragits med den senaste tiden. I andra och tredje set tycker jag att det blev bättre och bättre, sa tränare PA Sääf.

I och med segern studsade FVBK tillbaka efter att ha förlorat i den förra omgången mot Örkelljunga.

– Vi skulle vunnit den matchen också. De här lagen är inte särskilt svårslagna sett till vad jag tycker att vi ska klara av.

ANNONS

Trots segern mot Falköping tycker tränare Sääf tycker att det finns saker att slipa på för att laget ska uppnå sin fulla potential.

– Vi måste bli stabilare på kanterna, i hur vi anfaller och framför allt när vi har lite svårare bollar. När vi får svåra lägen förlorar vi nästan bollen direkt på ett dumt slag i stället för att man försöker göra något som har en möjlighet till att det blir positivt. Jag tycker det är många huvuden som inte hänger med, både i anfall och i den andra delen av spelet.

FVBK har vunnit två av sina tre inledande matcher. I nästa omgång av Elitserien ställs laget mot Vingåker på bortaplan. Till dess hoppas Sääf att FVBK filat bort det som var dåligt mot Falköping och tagit med sig det som var bra.

– Det är lite instabilt fortfarande. Men vi får kräma ut lite av det positiva och fortsätta träna. Jag tror ändå att vi är på rätt väg.

ANNONS